VIDEO. Parlamentari AUR au protestat înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL

VIDEO. Parlamentari AUR au protestat înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL

Mai mulţi membri ai grupului parlamentar al AUR au protestat, miercuri, la Camera Deputaţilor, în sala grupurilor reunite ale PSD, înainte de o şedinţă a acestora.
În principal, parlamentarii AUR contestă comasarea alegerilor şi au afişat mai multe mesaje în acest sens, printre care "PSD şi PNL pun democraţia în pericol", "Pas cu pas PSD şi PNL încearcă reinstaurarea dictaturii prin comasarea alegerilor", "Ciolacu şi PSD, în pericol real pentru democraţie şi libertate".
Liderul AUR, George Simion, a acuzat încălcarea Constituţiei, susţinând că "nu a venit să facă scandal", ci doar să atragă atenţia asupra acestui fapt.
"Disperarea e mare şi, din câte am văzut, şi paranoia e mare. Nu se poate aşa ceva. Să facă ce vor şi ei, dar nu conştienţi că se încalcă Constituţia. Există deja o decizie a CCR. (...) Alegerile europarlamentare nu pot fi comasate, cuplate cu alte alegeri, a spus-o Marcel Ciolacu, premierul României, anul trecut. Dar suntem nebuni cu toţii? E de noaptea minţii, un scenariu în care unii vin, votează pentru primari, iar alţii votează doar la europarlamentare. Cum e posibil aşa ceva? (...)
Ei cu bună ştiinţă iau în calcul nerespectarea Constituţiei, înseamnă că nu mai avem reguli, înseamnă că acest stat intră în disoluţie. Ei nu mai vor să ţină cont de Constituţie, nu este posibil aşa ceva. N-am venit să facem scandal, n-am venit să-i atacăm, am ieşit ne-am făcut protestul", a declarat Simion, citat de Agerpres.
Parlamentarul AUR a făcut un apel către celelalte grupuri parlamentare să "nu achieseze la această idee a unor oameni nebuni să-şi ţină scaunul".
Protest şi la PNL
Parlamentarii AUR au protestat şi în faţa sălii grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa conducerii liberalilor, exprimându-şi nemulţumirea faţă de ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.
Aceştia au afişat mesaje precum: "Comasarea, singura voastră salvare de furia românilor", "PSD şi PNL duşmanii democraţiei şi ai statului de drept".
"Numai faptul că discută despre încălcarea Constituţiei este grav. (...) Aşteptăm să discutăm cu cineva de la liberali. O să le facem o invitaţie şi o să le atragem atenţia că, dacă nu ei, nu liberalii, au iniţiat şi au venit cu această idee, înseamnă că au fost atraşi într-o cursă", a afirmat liderul AUR, George Simion.
Când a venit preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, Simion l-a întrebat cine a avut ideea comasării şi a cerut asigurări că nu se va încălca Constituţia.
"Orice demers va fi constituţional şi în folosul democraţiei", a răspuns Ciucă.
Simion s-a declarat mulţumit de răspunsul liderului PNL.
"Mi-a plăcut răspunsul preşedintelui PNL, sper ca şi la PSD să se găsească decenţă. Sunt mulţumit de răspunsurile domnului Ciucă, nu-şi asumă încălcarea Constituţiei şi nu-şi asumă paternitatea acestei idei. Înseamnă că vine de la domnul Ciolacu care are tendinţe dictatoriale", a adăugat liderul AUR, care a plecat, apoi, împreună cu parlamentarii partidului.
Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri. Începând cu ora 16,00, este programată şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Naţional Liberal.

Afla mai multe desprecomasarealegerisimionpsd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt