VIDEO. Oficialii Corvinului vor să depună o plângere la UEFA. ”Ne-au înjurat pe tot parcursul meciului, iar suporterii noştri au fost ţinuţi într-o cuşcă. Ce e asta?!”

VIDEO. Oficialii Corvinului vor să depună o plângere la UEFA. ”Ne-au înjurat pe tot parcursul meciului, iar suporterii noştri au fost ţinuţi într-o cuşcă. Ce e asta?!”

Corvinul Hunedoara a ratat, joi seara, calificarea în turul 3 preliminar al Europa League după ce au pierdut, în deplasare, partida cu Rijeka, scor 1-0.

Potrivit site-ului Prima Sport, suporterii gazdelor ar fi scandat, la finalul partidei, insulte la adresa echipei hunedorene.

”În prelungirile partidei, o sursă Prima Sport prezentă la meci ne-a semnalat că fanii croaţi au scandat în finalul meciului: "Ubi, ubi, ubi, cigani". Expresia se traduce în limba română: "Omorâţi tiganii". Ulterior, am verificat pe transmisie informaţia, iar în minutul 90+8 se poate auzi foarte clar scandarea deplasată a fanilor croaţi!”, spun jurnaliştii Primasport.ro.

Conducerea echipei din Hunedoara s-a declarat şi ea deranjată de modul în care au fost trataţi la partida din Croaţia.

Primarul oraşului, Dan Bobouţanu, anunţă că hunedorenii nu au de gând să lase lucrurile aşa şi vor merge la UEFA cu o sesizare. De asemenea, Bobouţanu a dezvăluit şi alte incidente petrecute în Croaţia.

”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. S-a demonstrat în Croaţia cum e «politically corect». La Sibiu, delegaţia croată a stat înspre galeria croată. Aici, noi am stat lângă galeria lor. Ne-au înjurat pe tot parcursul meciului. Asta e Uniunea Europeană? Aşa e Croaţia în UE?

Ne-au pus ostentativ în dreptul galeriei celor de la Rijeka. Evident că ne-au văzut şi ne-au înjurat. Pumni în aer, totul a culminat cu acea scandare. Repetându-se obsesiv, mi-am dat seama despre ce e vorba. Sunt xenofobi, rasişti, dar la croaţi pare că se poartă.

Ar cam trebui să facem o scrisoare către UEFA. Am reprezentat România, nu doar Corvinul. Le sugerez să facă o scrisoare. Observatorul probabil a scris în raport, la noi scria şi ca bate vântul incorect, la ei era permisă băutura alcoolică în tribună.

La noi nu ai voie, la ei se poate. Plus că acel stadion era omologat pentru cupele europene, iar suporterii noştri erau ţinuţi într-o cuşcă. Ce e asta?! Regretabil şi reprobabil.

Şi a fost şi premeditat. Repet, voi sugera să trimitem o scrisoare către UEFA, nu ştiu cât va conta, dar o facem pentru România”, a declarat Dan Bobouţanu, pentru Golazo.

Cel mai probabil scandările croaţilor au legătură cu rivalitatea dintre ultraşii români şi cei croaţi izbucnită ca urmare a prieteniei pe care mai multe brigăzi din România le au cu suporterii sârbi.
 

Afla mai multe desprerijekasuporterihunedoara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt