VIDEO. ”Nu vă mai aşteptaţi să vă crească nivelul de trai, deja trăiţi cu mult peste posibilităţi.” Reacţia oamenilor de rând la declaraţiile economistului şef al BNR

VIDEO. ”Nu vă mai aşteptaţi să vă crească nivelul de trai, deja trăiţi cu mult peste posibilităţi.” Reacţia oamenilor de rând la declaraţiile economistului şef al BNR

Economistul şef al Băncii Naţionale, Valentin Lazea, spune că avem un nivel de trai cu mult peste posibilităţi şi că ar trebui să călătorim mai des cu mijloacele de transport şi să refolosim lucrurile uzate. Valentin Lazea, plătit din bani publici, nu şi-a publicat declaraţia de avere nicăieri. Remarcile sale au atras reacţii multiple ale economiştilor şi ale oamenilor de rând.

”Nu vă mai aşteptaţi să vă crească nivelul de trai. Deja trăiţi cu mult peste posibilităţi. Faceţi mai bine să refolosiţi nişte lucruri, să le reparaţi, să sortaţi plasticele separat, să mergeţi mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriţi cu avionul, ci cu trenul. Deci tot ce voi v-aţi obişnuit şi v-aţi făcut mental că veţi face este într-o paradigmă că consumaţi mult mai mult decât meritaţi şi de cât produceţi”, a fost Valentin Lazea.

Declaraţia controversată a fost făcută într-un pod cast şi este aspru criticată de specialiştii în economie.

”În România le este bine şi trăiesc peste potenţialul lor toţi acei speciali, cei care au afaceri cu statul, cei care sunt prin nu ştiu câte consilii de administraţie, chiar şi dl. Lazea o duce foarte bine pentru că salariile la Banca Naţională sunt foarte consistente prin comparaţie cu salariul unui profesor. În România vreo 7 ani din 10 munceşti pt stat şi vreo 3 ani din 10 munceşti pt tine. nu ştiu cât se trăieşte peste potenţial cu asemenea taxe”, e de părere Cristian Păun, profesor de economie.

Remarcile economistului şef al Băncii Naţionale au strârnit şi reacţia oamenilor de rând. Cu toţii au făcut referire la faptul că Valentin Lazea ar avea un venit la care mulţi nici măcar nu visează. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt