VIDEO. Medicina modernă se bazează radiologia intervenţională. Ce presupune această tehnică?

VIDEO. Medicina modernă se bazează radiologia intervenţională. Ce presupune această tehnică?

Radiologia intervenţională este o tehnică medicală prin care pacientul beneficiază de îngrijiri medicale minim invazive. Domeniul său de utilizare este unul foarte răspândit, iar beneficiile aduse bolnavilor sunt foarte mari.

„Noi spunem că radiologia intervenţională este medicina viitorului. Este un fel de microchirurgie mai umană, pentru că noi nu tăiem mult, noi nu chinuim pacienţii. Încercăm să facem toate aceste intervenţii minim invaziv. Adică fără prea mult sânge, fără recuperare îndelungată. Este o alternativă pentru pacienţi” susţine dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervenţională.

Domenii de aplicare pentru radiologia intervenţională

În special, radiologia intervenţională este utilizată pentru tratarea bolilor vasculare. Medicii care utilizează această tehnică medicală pot, de exemplu, să intervină rapid în cazul unui accident vascular cerebral.

„În general radiologia intervenţională are multe domenii în care se poate aplica. Unul este cu sistemul vascular, adică orice boli vasculare le putem trata. De exemplu, prin radiologia intervenţională putem trata un accident vascular cerebral prin scoaterea cheagului de sânge sau a unui anevrism” explică dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervenţională.

Totodată, radiologia intervenţională poate fi utilizată şi pentru tratamentul şi diagnosticul bolilor oncologice.

„Legat de oncologie, radiologia intervenţională este foarte utilă pentru că noi îi putem ajuta pe colegii noştri atât la diagnosticarea bolilor, cât şi la tratament” mai spune dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervenţională.

Afla mai multe despreradiologie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt