VIDEO. Masacru în Gaza. Cel puţin 45 de palestinieni, printre care şi copii, au murit după ce Israelul a bombardat o şcoală

VIDEO. Masacru în Gaza. Cel puţin 45 de palestinieni, printre care şi copii, au murit după ce Israelul a bombardat o şcoală

Cel puţin 45 de palestinieni, printre care şi copii, au murit după ce Israelul a bombardat o şcoală ONU din Gaza. Israelul spune că instituţia era folosită de Hamas, în timp ce palestinienii susţin că acolo se aflau civili. Atenţie, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Tragedie fără margini în Gaza, după un atac israelian asupra unei şcoli ONU, în care se aflau sute de refugiaţi. Cel puţin 45 de palestinieni, printre şi copii, au murit în urma bombardamentelor. Imaginile difuzate pe reţelele de socializare arată imagini şocante cu săli de clasă distruse şi mame care plâng după copiii ucişi în atac.

GHALIA MANSOUR, mama unui copil ucis: Suntem strămutaţi în Turnurile Al-Qastal (la est de Deir Al-Balah). Fiul meu ne-a sunat la 2:30 dimineaţa pentru a spune că Ahmed (celălalt fiu al ei) a fost ucis. A fost lovit de o rachetă în clasă, la şcoală. Am venit aici. Am fost treji şi nu am dormit până acum. El este cel mai mic dintre fiii mei şi cel mai drag.

Armata israeliană a recunoscut atacul şi spune că acolo se afla, de fapt, o bază Hamas. Jurnaliştii locali spun că un avion de război israelian a tras două rachete asupra sălilor de clasă de la ultimul etaj al şcolii.

HIND AL-KHODARI, jurnalist: Oamenii dormeau când forţele israeliene i-au vizat. Copiii, femeile, sunt terorizaţi. Din păcate nu au unde pleca, încă mai sunt copii în şcoală. 

Aceste noi atacuri vin după ce, săptămâna trecută, Statele Unite au făcut o propunere de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor. Dar Israelul spune că nu va pune capăt războiului înainte de a distruge Hamas.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt