VIDEO. Maia Sandu versus Alexandr Stoianoglo, dezbaterea care va decide preşedintele Republicii Moldova. Principalele mesaje

VIDEO. Maia Sandu versus Alexandr Stoianoglo, dezbaterea care va decide preşedintele Republicii Moldova. Principalele mesaje

Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo, candidaţii din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, au participat duminică la o dezbatere electorală fără moderator. 

Principalele mesaje:

Maia Sandu: Aş fi vrut să am un contracandidat cu care să discut despre probleme şi soluţii, însă este un „cal troian”, în spatele căruia stau Şor, Platon, Dodon.

Alexandr Stoianoglo: Vom stabili o relaţie bună cu toţi vecinii noştri, în special cu Ucraina şi România. Susţinem Ucraina în război şi acordăm ucrainenilor ajutor. Maia Sandu: Dvs. credeţi ce spuneţi? În spatele dvs. stă Rusia.

A. Stoianoglo: România este cel mai important partener al Rep. Moldova. Dar nu avem proiecte împreună. Trebuie să trecem la proiecte comune concrete. Maia Sandu: Cred că este o ofensă adusă României spunând că n-avem proiecte importante împreună.

Maia Sandu, către Alexandr Stoianoglo: Cei care au furat miliardul îşi fac planuri în continuare prin Stoianoglo. De ce a putut să plece din ţară Plahotniuc? A. Stoianoglo: Eu nu am avut şi nu am nicio relaţie cu Şor sau Platon.

Stoianoglo: Din cauza incompetenţei Guvernării, Moldova a fost prejudiciată. Maia Sandu: Am păstrat stabilitatea în aceşti ani dificili. Datoria externă a rămas la nivelul din 2020.

Maia Sandu: Nu aţi susţinut referendumul, credeţi că aderarea la UE trebuie amânată. Stoianoglo: Sunt adeptul Uniunii Europene, dar referendumul a urmărit altceva.

Maia Sandu: Ce fel de democraţie e asta în care acceptaţi ca cineva să cumpere voturi? A. Stoianoglo: Opriţi isteria voturilor cumpărate!

Alexandr Stoianoglo: Diaspora din Rusia nu mai poate trimite bani acasă.

Maia Sandu, către A. Stoianoglo: Numiţi o ţară europeană unde se aduc bani din străinătate şi se cumpără voturi.

Maia Sandu: Au fost închise posturile TV care promovau războiul. Noi vrem pace. Stoianoglo: Licenţele TV au fost retrase fără vreo comisie.  

Maia Sandu: Resursele noastre de apă se micşorează foarte repede. E nevoie de milioane de euro pentru apeducte. Alexandr Stoianoglo: Propunem un program prin care să atragem investiţii şi să asigurăm suficientă apă pentru agricultură.

Alexandr Stoianoglo: Eu nu compar ajutorul care vine din UE cu cel din Rusia. Trebuie să avem o relaţie bună cu toţi vecinii.

Maia Sandu: Aceste alegeri sunt între deschidere şi izolare.

Maia Sandu: Investitorii îmi spun că vor veni la noi când vom fi in UE.

Maia Sandu: În aceste alegeri atacul asupra democraţiei este masiv. Un asemenea furt nu poate fi ascuns, doar Stoianoglo se face că nu vede.

A. Stoianoglo, către Maia Sandu: Haieţi să semnăm o declaraţie în caz că pierdeţi alegerile.

Alexandr Stoianoglo a propus ca împreună cu Maia Sandu să semneze o declaraţie privind parcursul european ireversibil al Republicii Moldova: Indiferent de cine va câştiga, acest parcurs trebuie să continue.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt