VIDEO LIVE: Boeing lansează oameni în spaţiu pentru prima data

VIDEO LIVE: Boeing lansează oameni în spaţiu pentru prima data

Boeing încearcă să-şi lanseze primul echipaj de oameni în spaţiu. Compania utilizează nava spaţială Starliner, care a fost în dezvoltare în cadrul unui contract de miliarde de dolari NASA.

Misiunea este un moment critic pentru Boeing, a cărui unitate de avioane comerciale şi unitate spaţială deopotrivă au suferit crize succesive în ultimii ani.

Boeing intenţionează ca Starliner să concureze cu capsula Crew Dragon de la SpaceX, care din 2020 a fost singurul vehicul al NASA pentru a trimite membrii echipajului Staţiei Spaţiale Internaţionale pe orbită.

Problemele de ultimă oră au respins primele două încercări de lansare cu echipaj ale Starliner. Numărătoarea inversă din 6 mai a fost oprită cu două ore înainte de decolare pentru trei probleme care au necesitat săptămâni de control suplimentar.

O altă încercare, sâmbăta trecută, a fost oprită cu mai puţin de patru minute înainte de decolare din cauza unei erori cu un computer de lansare.

Capsula Starliner CST-100 în formă de gumă, cu doi astronauţi NASA la bord, urma să decoleze la ora 10:52 ET (14:52 GMT) de pe o rampă de lansare de la Staţia Forţelor Spaţiale Cape Canaveral din Florida.

 

Afla mai multe despreboeingechipajnasa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt