VIDEO LIVE. Biden ţine un discurs despre democraţie după întâlnirea cu Zelenski

VIDEO LIVE. Biden ţine un discurs despre democraţie după întâlnirea cu Zelenski

Preşedintele american Joe Biden şi-a început discursul pictând un tablou în amintirea atacului de la Pointe du Hoc, după ce a vizitat locul cu ocazia aniversării a 80 de ani de Ziua Z în Normandia.

Locul discursului este scena uneia dintre cele mai eroice acţiuni din 6 iunie 1944, când Army Rangers escaladau stânci pentru a ataca poziţiile naziste.

"Tot ce s-a auzit a fost un trosnet de gloanţe lovind nave, nisip, pietre, lovind totul. Tot ce ştiau era că timpul era esenţial. Aveau doar 30 de minute. Treizeci de minute pentru a elimina tunurile naziste, sus pe această stâncă -- arme care ar putea opri invazia chiar înainte de a începe, dar aceştia sunt rangeri americani”, a spus Biden, citat de CNN. 

Preşedintele american Joe Biden a sugerat că veteranii americani din Al Doilea Război Mondial ar dori ca ţara lor să facă faţă agresiunii preşedintelui rus Vladimir Putin astăzi, la fel cum s-au opus agresiunii liderului nazist Adolf Hitler.

Când forţele aliate au ajuns pe plajele din Normandia în Ziua Z, Biden a spus că un „dictator de temut” care „cucerise un continent şi-a întâlnit în sfârşit meciul”.

Live updates: Russia's war in Ukraine, Biden apologizes to Zelensky for aid delay (cnn.com)

Afla mai multe desprevidennormandiazalesnki
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt