VIDEO. La final: Nicolae Ciucă faţă-n faţă cu Ionuţ Cristache. Vezi principalele declaraţii ale politicianului

VIDEO. La final: Nicolae Ciucă faţă-n faţă cu Ionuţ Cristache. Vezi principalele declaraţii ale politicianului

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent duminică seara în studioul emisiunii #LaFinal, moderată  de Ionuţ Cristache.

Iată principalele declaraţii ale politicianului:

Despre decizia CCR legată de Şoşoacă

Nu voi comenta niciodată deciziile CCR. Este vorba de credibilitate actului de justiţie. Trebuie să vorbim de consecinţele actului de justiţie ca ceea ce ţine de principiile fundamentale ale democraţiei sa fie puse in discutate. PNL a aparat si a facut tot ce este posibil sa apere democraţia

Exista o constantă in politica romanesca,  PNL care a aparat democraţia, drepturile si principiile democraţiei.

Nu am apreciere pentru ieşirile si comportamentul doamnei Şosoacă. Este absolut corect ca cei care pot să decidă, care au dreptul constituţional sa puna stampila de vot, este cetăţeanul. Trebuie să-i dam poporului dreptul de a decide acest lucru

Nu se urmăreşte nimic altceva decât repetarea scenariului din 2000. PSD se bucură de această decizie a CCR pentru că le oferă premisa ca în turul 2 să intre cu George Simion. Retragerea din cursă nu serveşte democraţiei şi libertăţii individuale din România. Poate servi PSD.

Rezultă o guvernare PSD-AUR. Aşa pare.

Despre coaliţie

Am făcut tot ce a fost omeneşte posibil să menţinem stabilitatea în ţară. Datoria şi angajamentul nostru e să asigurăm guvernarea şi stabilitatea.

Despre relaţia cu PSD?

Absolut rece. Avem teme importante pe care nu cădem de acord. A fost problema cu cota unică, pilonul doi de pensii, ne dorim să creştem contribuţia la 6%, ne dorim să menţinem pragul la microîntreprinderi.

Despre faptul că nu mai are niciun dialog cu Marcel Ciolacu

În momentul în care am avut o discuţie, o înţelegere şi agreem anumite chestiuni, după care ieşi şi spui că nu am discutat...s-a întâmplat şi pe chestiunea cu pensiile militare, minerilor, sunt chestiuni pe care le-am asumat. Nu e vorba de câştig politic. E vorba de principiu.

Sunt convins ca ţineţi minte cum s-au derulat lucrurile cand am fost premier. Vă rog sa-mi spuneţi daca a fost vreo activitate la care eu nu l-am invitat si nu eram împreuna. Ce să fac? Să mă autoinvit? Aşa mă cunoaşteţi?! Sunt chestiuni simple, umane. Nu există camaraderie politică.

Despre Câciu şi fondurile europene

I-am atras atenţia premierului asupra problemelor pentru că ne aflăm la jumătatea cadrului multianual şi nu cred că am depăşit absorbţia de 1% fonduri europene. Este şansa noastră. Fără absorbţie noi nu putem să avem o perspectivă. Avem şi un deficit care e estimat la 7,9. Datoria peste 52%, există posibilitatea să crească.

Îmi doresc un guvern de dreapta. Sper ca toate formaţiunile politice, de 8,  de 2%, să înţeleagă tot ce se poate întâmpla. Să vadă cortina roşie de fier şi să vină să sprijine PNL. PNL e cea mai puternică forţă de dreapta care poate să învingă PSD. Odată intraţi în turul doi, nu am nici cea mai mică temere că vom câştiga. Categoric intru în turul doi!

Sper să fie mai mult de 1,5 milioane voturi. Asta pentru că doar la susţinerea candidaturii am depăşit 1,6 milioane voturi. Eu mă întâlnesc cu oamenii, discut cu ei, modul în care înţeleg mesajele pe care le dăm îmi dă încredere că voi intra în turul doi fără probleme.

Despre negociere cu partidele de dreapta

După ce s-a întâmplat ieri cred că putem găsi un numitor comun. Mai este timp pentru o forţă de dreapta. Vedem în ce fel evoluează lucrurile. Văd reacţiile oamenilor vizavi de o evoluţie care se îndreaptă către acapararea puterii. Despre asta e vorba.

Aveţi calendar de discuţii? Nu încă, dar azi, mâine. Cu doamna Lasconi nu am discutat, cu ceilalţi da.

Despre Nicuşor Dan

Azi ne uneşte cu Nicuşor proiectul pentru Bucureşti. Va apărea foarte curând. Avem o discuţie politică, să facem în aşa fel încât să punem laolaltă forţele politice de dreapta. Nu va intra în PNL.

Sunt singurul care am uniforma pusă la vedere, nu am nicio acoperire.

Voi fi un preşedinte cât se poate de implicat, nu jucător, implicat în privinţa atribuţiilor constituţionale, foarte transparent. Voi desecretiza tot ce ţine de activitatea mea. Unele dintre ele sunt activităţi secrete, altele sunt supuse transparenţei. Tot ce ţine de transparenţă, voi spune.

Despre prezenţa lui Iohannis pe listele PNL

Prezenţa lui Klaus Iohannis presupune experienţă în privinţa politicilor de apărare, politică externă. Ar fi o pierdere să nu folosim această experienţă.

Despre relaţia cu PNL şi Klaus Iohannis după Cotroceni

Trebuie să fie un apropiat al PNL, al conducerii PNL. Va fi un membru activ al PNL.

Despre Mircea Geoană

Singurul moment când nu m-a convins a fost când a explicat că NATO i-a scanat activitatea. Nu este aşa. Certificatul l-a primit de la structurile din ţara noastră. Neavând date, neavând certitudini, nu pot să mă pronunţ dacă e omul ruşilor sau nu.

Despre  Nicolae Ciucă preşedinte

Vin cu o viziune pentru România, o Românie prosperă şi sigură. Venim cu un program complementar, am asigurat coerenţa între programul Dezvoltăm România cu proiectul România, comunitate, ţară. M-am transpus cu responsabilitatea funcţiei şi am făcut în slujba ţării tot de la 14 ani, sunt un om deschis, normal, nu aş candida pentru ambiţie personală, am demonstrat asta. Am avut funcţii de la cea mai mică la cea mai reprezentativă în armată. Candidez ca în continuare cu onoare, cu credinţă să îmi slujesc ţară.

Afla mai multe despreciucacristache
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt