VIDEO. Israel a atacat Iran. Ţinte militare din trei provincii, vizate de lovituri. Recţia Teheranului

VIDEO. Israel a atacat Iran. Ţinte militare din trei provincii, vizate de lovituri. Recţia Teheranului

Armata israeliană a lansat atacuri aeriene asupra unor ţinte militare din Iran. Statele Unite au fost notificate de Israel înaintea declanşării operaţiunii. Iranul este pregătit să răspundă „agresiunii” israeliene.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţă că a finalizat atacuri aeriene „de precizie şi ţintite” asupra unor obiective militare din Iran, în mai multe zone.

„Avioanele noastre s-au întors acasă în siguranţă. Atacul a fost efectuat ca răspuns la atacurile regimului iranian împotriva statului Israel şi a cetăţenilor săi în ultimele luni”, a anunţat armata israeliană, precizând că atacul s-a încheiat şi misiunea a fost îndeplinită”, conform Hotnews.ro.

Forţele aeriene israeliene au lovit „facilităţi de producere a rachetelor” despre care afirmă că au fost folosite pentru a produce rachetele pe care Iranul le-a tras asupra Israelului în ultimul an.

„Aceste rachete reprezentau o ameninţare directă şi imediată pentru cetăţenii statului Israel”. a precizat armata israeliană.

În acelaşi timp, a spus armata, au fost lovite reţele de rachete sol-aer „şi capacităţi aeriene suplimentare iraniene”.

După mai multe ore, armata israeliană a anunţat încheierea atacului, precizând că au fost vizate facilităţi de producere a rachetelor. Teheranul a confirmat că Israelul a lovit centre militare din trei provincii.

Atacul a vizat instalaţii iraniene de fabricare a rachetelor şi baterii de apărare aeriană, ca răspuns la atacurile directe ale Teheranului asupra Israelului la începutul acestei luni şi în aprilie, precum şi la atacurile continue ale interpuşilor săi din Orientul Mijlociu.

Cartierul general al Apărării Aeriene Naţionale al Iranului a declarat că Israelul a atacat centre militare din provinciile Teheran, Khuzestan şi Ilam

Acesta a transmis: „Sistemul integrat de apărare aeriană a urmărit şi contracarat cu succes această acţiune agresivă, deşi au fost cauzate pagube limitate în unele locaţii, iar dimensiunile acestui incident sunt în prezent în curs de investigare”.

SUA au fost informate

Statele Unite au fost notificate de Israel înaintea operaţiunii sale împotriva ţintelor din Iran, a declarat vineri un oficial american pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului.

Oficialul a adăugat că nu a existat nicio implicare a SUA în operaţiunea israeliană.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a reafirmat decizia Statelor Unite de a apăra personalul SUA, Israelul şi partenerii din întreaga regiune în faţa ameninţărilor din partea organizaţiilor teroriste susţinute de Iran şi Iran, precum şi determinarea SUA „de a împiedica orice actor să exploateze tensiunile sau să se extindă. conflictul din regiune.”

 

Afla mai multe despreteheraniranirak
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt