VIDEO. Incidenţă crescută a cancerului laringian în România. Fumatul, principala cauză

VIDEO. Incidenţă crescută a cancerului laringian în România. Fumatul, principala cauză

Medicii Institutului ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din Bucureşti avertizează cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de cancer laringian pe care le diagnostichează şi tratează. De cele mai multe ori, toate aceste cazuri au un numitor comun: fumatul!

„Din nefericire nu stăm foarte bine în sensul în care România ocupă un loc fruntaş, nedorit, atât în ceea ce priveşte  incidenţa cancerului laringian, cât şi din punct de vedere al mortalităţii cauzată de acest tip de cancer” a declarat la Medika TV, conf. univ. dr. Răzvan Hainăroşie, medic primar ORL, în cadrul Institutului ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă” Bucureşti.

Fumatul este considerat principalul factor de risc atunci când vine vorba despre cauzele care provoacă această afecţiune oncologică.

„Factorul incriminat cel mai important în apariţia cancerului laringian este fumatul. Din păcate, populaţia din România fumează destul de mult, iar din acest motiv avem o incidenţă crescută a acestui tip de cancer” a mai spus dr. Răzvan Hainăroşie.

Boala afectează, în prezent, din ce în ce mai mulţi tineri, potrivit specialiştilor.

„Dacă în mod tradiţional, incidenţa era crescută în populaţia ceva mai în vârstă, din nefericire, în ultimii ani, odată şi cu fumatul precoce, vârsta a scăzut foarte mult şi astăzi putem asista la pacienţi cu cancer laringian în jurul vârstei de 30 de ani” a explicat conf. univ. dr. Răzvan Hainăroşie, medic primar ORL, în cadrul Institutului ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă” Bucureşti.

Afla mai multe desprefumatcancerlaringian
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt