VIDEO. Imagini dramatice cu un Boeing 777 în flăcări la decolare

VIDEO. Imagini dramatice cu un Boeing 777 în flăcări la decolare

Un videoclip a surprins momentul dramatic în care un Boeing 777 al Air Canada a suferit un incendiu la un motor, la scurt timp după ce a plecat din Toronto. 400 de pasageri au fost în pericol. 

Incidentul a avut loc pe zborul AC872, cu aproximativ 400 de pasageri, care se afla pe drum de la Aeroportul Internaţional Pearson din Toronto (YYZ) la Paris Charles de Gaulle (CDG), a informat presa canadiană.

Zborul AC872 a decolat din Toronto la 21:21, ora locală, pe 5 iunie. Videoclipul arată fulgerări de la motorul din dreapta. Aeronava a aterizat în siguranţă înapoi pe Aeroportul Internaţional Toronto Pearson la aproximativ 30 de minute după plecare, potrivit rapoartelor presei locale.

Experţii din industria aeronautică au descris problema ca fiind o „calare a compresoarelor”, deşi acest lucru nu a fost încă confirmat de compania aeriană.

Air Canada nu a lansat o declaraţie oficială cu privire la natura exactă a problemei la motor. Incidentul este în prezent în curs de anchetă.

Înregistrările, distribuite de @aviationbrk pe X, arată aeronava, identificată ca C-FIUV, întâmpinând o oprire a compresorului în motorul din dreapta la câteva momente după decolare.

https://twitter.com/i/status/1799033540425966075

Afla mai multe despreboeingaviontorontoincident
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt