VIDEO. Hidratarea revigorează corpul şi menţine sănătatea rinichilor

VIDEO. Hidratarea revigorează corpul şi menţine sănătatea rinichilor

Temperaturile au crescut deja semnificativ, aşa că singura armă pe care o avem la îndemână pentru a face faţă caniculei rămâne hidratarea. Medicii spun că putem consuma peste 3 litri de apă pe zi, iar beneficiile hidratării sunt multiple. Ne vom simţi mai revigoraţi, iar rinichii ne vor mulţumi, de asemenea, dacă bem suficientă apă.

Beneficiile pentru rinichi ale consumului de apă au legătură cu o boală foarte des întâlnită la nivelul acestor organe, litiaza renală. Pietrele la rinichi se formează, explică specialiştii, din cauza consumului scăzut de apă. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe lichide, în special apă.

„În clipa în care nu bem suficientă apă, vom avea pietre la rinichi. Primul sfat pe care îl dau unui bolnav este să bea multe lichide. Supă, apă, ceai, ce-i place, cel puţin 2 litri pe zi. Este un mesaj important. Odată cu ingestia de lichide sigur că se formează mai multă urină, se spală rinichii. Ajută la o prevenţie a apariţiei pietrelor la rinichi” a explicat prof. dr. Petrişor  Geavlete, medic primar urolog.

Chiar dacă regula este de a consuma cel puţin doi litri de lichide pe zi, pe timp de vară putem bea o cantitate mai mare. Hidratarea corespunzătoare va ajuta corpul să se adapteze mai bine la temperaturile ridicate.

„Mai ales în acum în perioada aceasta de vară, sfatul meu este să consumăm cel puţin 3 litri de zi. Orice îi place omului să bea, dar mai puţin băuturile acestea carbogazoase sau alcool. Alcoolul pe timp de vară este total interzis pentru că predispune la deshidratare şi, implicit, la formarea pietrelor la rinichi” mai spune prof. dr. Petrişor  Geavlete, medic primar urolog.

Afla mai multe desprehidratarecorprinichi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt