VIDEO. Fanii Universităţii au făcut show, în miez de noapte, pe aeroportul din Cluj. U-BT a reuşit cea mai mare victorie din istoria baschetului românesc

VIDEO. Fanii Universităţii au făcut show, în miez de noapte, pe aeroportul din Cluj. U-BT a reuşit cea mai mare victorie din istoria baschetului românesc

U-BT Cluj-Napoca este la un pas de o performanţă uriaşă în Cupele Europene la baschet. 
După ce acum două sezoane ”studenţii” bifau sferturile Champions League, în acest an băieţii lui Silvăşan sunt la o singură victorie de sferturile EuroCup, competiţie superioară valoric.
Miercuri seara, pe arena din Grand Canaria, în faţa unei săli pline, clujenii au învins deţinătoarea trofeului cu 113-111, după prelungiri. Coşul câştigător a fost reuşit de Emi Căţe, fost jucător în prima liga spaniolă, în ultimele secunde.
În urma acestei reuşite, poate cea mai mare din istoria baschetului românesc, ”şepcile” au trecut pe locul 2 în grupa B, şi cu o victorie în ultima etapă, în deplasarea de la Lietkabelis, îşi vor asigura calificarea în sferturile Eurocup, fază în care vor juca o singură manşă în infernul de pe BT Arena.
Fanii alb-negrilor şi-au aşteptat idolii joi seara, aproape de miezul nopţii, pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj, unde au declanşat o adevărată fiestă alături de jucători.

”Cu siguranţă, nu ne-am aşteptat la un asemenea meci însă, cu siguranţă, suntem mulţumiţi de rezultat. Sunt foarte mândru de modul în care jucătorii mei au luptat în această partidă. Ne lipseau doi jucători de bază şi, cu toate acestea, am găsit resursele de a juca împotriva echipei cu cea mai lungă bancă din EuroCup, probabil, sau, cu siguranţă, din grupa noastră. Au cei mai mulţi jucători, sunt agresivi, au încercat să ne forţeze să greşim. Am făcut-o la început, dar apoi am revenit şi cred că am evoluat cu curaj, cu inimă. Am câştigat acest meci datorită caracterului. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Sunt fără cuvinte acum”, a declarat după meci Mihai Silvăşan, antrenorul clujenilor.
Fanii lui U se vor reîntâlni cu echipa sâmbătă, de la ora 18, la Sala Sporturilor Horia Demian, când U-BT va juca în Liga Naţională partida cu BC Piteşti.
Cea mai mare victorie românească înainte de revoluţie îi aparţine tot lui U Cluj
 
Până la parcursul de senzaţie din acest sezon, cea mai importantă victorie din istoria baschetului românesc a fost obţinută tot de U Cluj, însă la feminin.
 
Pe 23 ianuarie 1986, Universitatea Cluj-Napoca a învins Primigi Vicenza, la acea vreme deţinătoarea Cupei Campionilor Europeni la baschet feminin, formaţie ce între 1983 şi 1988 a disputat şase finale consecutive în amintita competiţie, câştigând cinci dintre ele.
 
Potrivit site-ului unitedhoops.ro, partida s-a desfăşurat la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, în prezenţa a 5.000 spectatori în tribune, alte 3.000 aşteptând deznodământul în afara sălii. Rezultatul final al partidei a fost de 76-72.
 
Vicenza a reuşit în cele din urmă să-şi apere trofeul în acea ediţie, cucerind apoi alte două trofee continentale.
 
Lotul lui U Cluj-Napoca la acel meci: Aurora Dragoş, Magda Jerebie, Ildiko Manases, Melania Lefter, Gabriela Mărginean, Tunde Enyedi, Paula Misăilă, Virginia Popa, Mariana Bădinici şi Gabriela Kiss. Antrenori: Nicolae Martin şi Horia Pop.

Revezi ultimele opt secunde ale victoriei cu Grand Canaria în comentariul lui Cosmin Petrescu

Revezi integral partida Grand Canaria - U-BT

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt