VIDEO. Elena Lasconi şi-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024: „Astăzi facem istorie. Vom construi o Românie pentru toţi, nu doar pentru unii!”

VIDEO. Elena Lasconi şi-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024: „Astăzi facem istorie. Vom construi o Românie pentru toţi, nu doar pentru unii!”

Elena Lasconi, preşedinta USR şi candidata la alegerile prezidenţiale din 2024, a depus astăzi semnăturile pentru înscrierea în cursa pentru Preşedinţia României. Alături de ea au fost prezenţi lideri ai partidului, mulţi dintre candidaţii USR la alegerile parlamentare, membri şi voluntari USR care au ajutat în ultimele săptămâni la strângerea semnăturilor pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

Au fost depuse atât semnăturile pentru alegerile prezidenţiale – în jur de 400.000 de semnături, cât şi semnăturile necesare pentru alegerile parlamentare – aproximativ 400.000 de semnături. Pentru parlamentare, 13.445 de semnături au fost adunate online.

Elena Lasconi a vorbit despre angajamentul faţă de o Românie pentru toţi cetăţenii ei, nu doar pentru unii. „Vă mulţumesc vouă, colegilor mei, care sunteţi astăzi alături de mine. Vreau să le mulţumesc miilor de colegi şi de voluntari care au strâns aceste semnături prin ploaie, prin vânt, cu soarele în cap, au făcut efortul acesta, pentru că ştiu că toate semnăturile au fost luate pe bune, în stradă, şi nu doar mimate, aşa cum s-a întâmplat la celelalte partide”, a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi se angajează să îi reprezinte pe toţi acei români care, de 35 de ani, s-au simţit trădaţi şi păcăliţi de clasa politică: „Sunt aici, în faţa voastră, şi îi reprezint pe românii care de 35 de ani se simt trădaţi şi păcăliţi de această clasă politică. Sunt unul dintre milioanele de români care, după Revoluţie, şi-au văzut de viaţă. Sunt unul dintre milioanele de români care, după Revoluţie, s-au îndrăgostit, au adus pe lume un copil, şi-au construit o carieră. Am crezut că e de ajuns, am crezut că e de ajuns să ne construim România noastră, împreună cu familiile noastre, cu prietenii noştri, cu colegii noştri de muncă. Dar de fiecare dată când am ieşit din România noastră, ne-am lovit de România lor. De fiecare dată când am ieşit din România noastră, ne-am lovit de spitalele lor proaste, de şcolile nemodernizate, de aroganţa şi fanfaronada lor. De 35 de ani, ei au construit două Românii – o Românie în care ei au pensii speciale, salarii speciale, drepturi speciale. În cealaltă Românie suntem noi, poporul, care ne vedem de vieţile noastre cu frică de Dumnezeu, cu respect faţă de lege, iar ei ne consideră cetăţeni de mâna a doua”.

Candidata USR la Preşedinţia României a pledat pentru un „nou contract social” între stat şi cetăţeni, un contract care să asigure o Românie în care cetăţenii să fie respectaţi şi să fie înaintea privilegiaţilor, în faţa politicienilor care au condus ţara în ultimii ani: „Sunt aici pentru a vă spune că e nevoie de un nou contract social între stat şi societate. Un contract în care poporul să spună statului ce are de făcut şi nu invers. În 2024, putem termina ce am început în 1989. În 2024, putem începe să construim România la care au visat cei care au înfruntat gloanţele comuniştilor. România la care au visat «golanii» care au protestat paşnic în Piaţa Universităţii”.

Material susţinut de USR

Afla mai multe desprelasconilansarecandidatura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt