Problemele neurologice la copii pot apărea din multe cauze, unele dintre ele fiind genetice. Pentru o evaluare corectă este nevoie de un consult medical amănunţit. Până ajung la cabinetul medicului, părinţii trebuie să fie atenţi la comportamentul celui mic astfel încât să-o ofere specialistului informaţii preţioase despre starea de sănătate a copilului.
Simptomele neurologie la copii diferă în funcţie de vârsta pe care cel mic o are. Ele se manifestă într-un mod distinct atunci când este la o vârstă foarte mică.
„În cazul unui bebeluş pe care părintele îl vede întârziat motor şi prin comparaţie cu un alt copil vede că etapele de dezvoltare nu sunt atinse părintele devine îngrijorat. Atunci copilul ar trebui să ajungă la medicul de familie, apoi la pediatru, iar împreună vor decide dacă trebuie trimis mai departe la neurolog” susţine dr. Raluca Teleanu, medic specialist în neurologie pediatrică, invitată în studioul „Doctor Medika”.
Odată cu înaintarea în vârstă, alte simptome neurologice la copii pot da de gândit părinţilor. Cei mici sunt foarte nervoşi, prezintă tremur la nivelul membrelor sau acuză dureri de cap, pe care nu le pot explica.
„Sunt situaţii în care copilul are crize. Tot felul de manifestări paroxistice. Tremur, se zbate o mână, un picior, părintele intră în panică şi vin cu copilul la medic. Un copil care acuză dureri de cap şi a cărui stare de spirit se schimbă, poate reprezenta o problemă din perspectivă neurologică” mai spune dr. Raluca Teleanu, medic specialist în neurologie pediatrică.