VIDEO. Depresie sau burnout? Iată ce le diferenţiază

VIDEO. Depresie sau burnout? Iată ce le diferenţiază

Depresia este acea problemă medicală în care ne simţim epuizaţi emoţional şi plini de insatisfacţii. Astfel de stări sunt specifice şi buronut-ului, doar că ele apar doar în legătură cu activitatea profesională.

„Burnout-ul este strict asociat cu locul de muncă. Este un nivel de saturaţie foarte mare la locul de muncă, prin asta se caracterizează” susţine psihoterapeutul Raluca Ştefan.

Burnout-ul poate provoca simptome similare depresiei, diferefenţa constă în faptul că aceste stări sunt generate de activitatea profesională. Nimic nu s-ar întâmpla dacă problemele de la muncă nu ar exista.

„Principalul semn că am intrat în burnout, pe lângă epuizarea fizică, epuizarea emoţională, este insatisfacţia de la locul de muncă. Starea pe care o persoană cu burnout o resimte este foarte asemănătoare cu depresia” mai spune psihoterapeutul Raluca Ştefan.

Mai mult decât atât, sindromul de burout crează şi o serie de simptome specifice unei persoane extrem de stresate sau care este îngrijorată de problemele pe care le are de rezolvat la locul de muncă.

„În principiu este vorba despre dureri de cap, ameţeli, senzaţia de vomă şi chiar de leşin. Unele persoane au experimentat şi vise neplăcute, coşmaruri, în care descriu că se viează la locul de muncă împovărate de sarcinile pe care le au de rezolvat. Burnout-ul este o problemă şi trebuie manageriată corespunzător” mai spune psihoterapeutul Raluca Ştefan.

Afla mai multe despreburnoutdepresie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt