VIDEO. Cupolă de foc peste Europa. În Grecia, canicula face noi victime, iar în Italia maximele ajung până la 44 grade

VIDEO. Cupolă de foc peste Europa. În Grecia, canicula face noi victime, iar în Italia maximele ajung până la 44 grade

Europa se topeşte de căldură în aceste zile! În Grecia, canicula face noi victime. În timp ce în Italia maximele ajung la 44 grade Celsius. Arşiţa este resimţită şi în sudul Turciei. Meteorologii avertizează că vor atinse valori nemaiîntâlnite în ultimii 30 de ani.

Grecia, destinaţia favorită de vacanţă a românilor se confruntă cu temperaturi extreme în aceste zile. Maximele sar de 40 de grade Celsius. Oamenii sunt sfătuiţi să evite să iasă din casă între orele 12 şi 17.

JENNY HAWKINS, turist din UK: „Căldura este foarte intensă când ajungi pe insulă, nu este prea multă briză sau un vânt uşor, aşa că este destul de cald să mergi chiar şi pe o distanţă mică, ai nevoie de puţină umbră. ”

Canicula din Grecia coincide şi cu un val de dispariţii. Patru turişti au fost găsiţi morţi şi cinci sunt încă dispăruţi.  

CHRISTOS KATECHIS, prietenul unui turist decedat: „Insula are o mulţime de poteci pe care te-ai putea pierde timp de o jumătate de oră, este şi dificil pentru că există o mulţime de poteci în urcare şi coborâre.”

Recent, un turist american a fost găsit mort pe o insulă grecească, lângă Corfu. Cauza decesului încă nu a fost stabilită.

„I-au găsit lucrurile personale pe plajă, telefon, ochelari, pantofi, ceea ce înseamnă că probabil  a plecat să înoate. Medicul legist nu a anunţat încă cauza morţii, primele semne arată că nu există suspiciuni de infracţiune.”

Valul de căldură a ajuns şi în Turcia. Cea mai afectată regiune este sudul ţării. În Adana, temperaturile ajung la 40 de grade Celsius. Arşiţa este resimţită şi în Italia. Mercurul din termometre va urca până la 44 de grade Celsius pe insulele Sardinia şi Sicilia.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt