VIDEO. Coaliţia nu s-a înţeles pe data alegerilor prezidenţiale. ”Nu putem să modificăm data din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi”

VIDEO. Coaliţia nu s-a înţeles pe data alegerilor prezidenţiale. ”Nu putem să modificăm data din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi”

PSD şi PNL nu s-au înţeles în privinţa calendarului pentru alegerile prezidenţiale.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Lucian Romaşcanu, a declarat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, are două HG pe masă, cu 15 septembrie şi cu 29 septembrie, urmând ca PNL să decidă una dintre aceste două date.
”PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecinţă, rămâne ca în cursul acestei săptămâni, domnul Predoiu, ca ministru de Interne, are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL, fiind în măsură să acceptăm şi data de 29 septembrie, dacă domnul Predoiu va iniţia un HG în acest sens”, a declarat Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.
El a mai precizat că, cel mai probabil, la finalul acestei săptămâni, să fie luată o decizie privind stabilirea datei alegerilor.
"Dacă şedinţa de Guvern va fi vineri, sigur că vineri va trebui să fie luată această decizie asumată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu", a punctat Lucian Romaşcanu.
Termenul limită pentru ca Executivul să elaboreze HG-ul privind data alegerilor este 2 iulie. 

Afla mai multe desprealegericoalitieprezidentiale
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt