VIDEO. Carbohidraţii sănătoşi, recomandaţi de medici pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2

VIDEO. Carbohidraţii sănătoşi, recomandaţi de medici pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2

Carbohidraţii reprezintă unul dintre elementele nutritive de care bolnavii de diabet zahar de tip 2 au nevoie. Este însă important ca aceştia să fie cei pe care medicii îi consideră sănătoşi. Carbohidraţii sănătoşi sunt incluşi în alimente precum pastele integrale sau pâinea integrală.

„Indiferent dacă avem sau nu diabet, organismul nostru are nevoie de carbohidraţi. Şi carbohidraţi sănătoşi. Carbohidraţi sănătoşi înseamnă orez integral, înseamnă paste integrale, înseamnă integrale cereale. Deci pâine integrală, nu albă” explică dr.Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie şi diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice .

Sunt însă şi situaţii în care medicii recomandă pacienţilor cu diabet zaharat de tip 2 şi consumul de pâine albă.

„Există o situaţie specifică în care spunem pacientului cumpăraţi pâine albă şi nu neagră. Este vorba despre pacientul cu boală cronică de rinichi care are un risc crescut de dezvoltare a creşterii fosfatului din sânge şi pentru a preveni acest lucru este, cred eu, singura situaţie în care le spun pacienţilor nu mai mâncaţi pâine neagră mâncaţi pâine albă” mai spune dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie şi diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Afla mai multe desprecarbohidratidiabet
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt