VIDEO. Cancerul mamar poate fi descoperit la timp şi tratat. Iată investigaţiile care trebuie făcute

VIDEO. Cancerul mamar poate fi descoperit la timp şi tratat. Iată investigaţiile care trebuie făcute

În România incidenţa cancerului mamar este destul de ridicată. Cu toate acestea boala poate fi tratată şi chiar vindecată dacă este descoperită la timp. Câteva investigaţii medicale efectuate periodic pot reda şansa la viaţă a pacientelor.

Investigaţiile medicale pentru depistarea cancerului mamar ce trebuie efectuate periodic sunt ecografia mamară şi mamografia. Medicii care le efectuează susţin faptul că sunt nedureroase şi au o precizie foarte mare.

„Principalele investigaţii la nivelul sânilor sunt reprezentate de ecografia mamară şi mamografia. Ele sunt proceduri care se fac periodic, în funcţie de vârstă. Mai avem o investigaţie, imagistica prin rezonanţă magnetică, care însă nu se face de rutină, decât de situaţii extrem de limitate. Se efectuează doar în scop diagnostic, doar când celelalte investigaţii au fost făcute, deci nu este o investigaţie periodică decât la femei cu risc de a dezvolta cancer de sân şi atunci RMN-ul este adăugat ca şi metodă periodică de examinare” susţine dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, Doctor în Ştiinţe Medicale

Beneficiile investigaţiilor imagistice pentru depistarea cancerului mamar

Principalul beneficiu al acestor investigaţii este acela că poate depista boala în stadii incipiente. Descoperit într-un stadiu incipient, cancerul mamar poate fi tratat şi chiar vindecat, spun specialiştii.

„Aceste investigaţii ne ajută să descoperim la timp cancerul. Un cancer de sân descoperit în fază incipientă are şanse maxime de vindecare. Uneori avem doar câteva semne minime pe care le putem depista. Uneori observăm cancere de sân de 3-5 mm, iar în astfel de situaţii lucrurile se rezolvă relativ uşor iar şansele de vindecare sunt de aproape 100%„ susţine dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, Doctor în Ştiinţe Medicale.

Afla mai multe desprecamcermamarinvestigatii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt