VIDEO. Burduja: Sunt pentru tranziţia energetică inteligentă şi echilibrată, nu pentru o terapie şoc care ne subminează independenţa energetică

VIDEO. Burduja: Sunt pentru tranziţia energetică inteligentă şi echilibrată, nu pentru o terapie şoc care ne subminează independenţa energetică

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este pentru o tranziţie energetică inteligentă şi echilibrată, iar nu pentru o terapie şoc care ne subminează independenţa energetică.

'Am participat aseară la dezbaterea pe Green Deal, organizată în cadrul proiectului Starea Studenţilor, o iniţiativă excelentă a organizaţiilor studenţeşti. Mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie şi pentru oportunitatea de a discuta deschis despre unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului: tranziţia energetică. Alături de Mihai Morar, coechipierul meu, am câştigat dezbaterea, prin votul publicului, ceea ce a părut la început o misiune kamikaze, având în vedere reacţiile unei părţi a auditoriului. Adevărata victorie este însă alta: încă avem în România deschidere la dialog, la a ne asculta argumentele, la a pune în balanţă costurile şi beneficiile pentru România şi Europa. La final, putem să fim de acord că nu suntem de acord, important este să ne respectăm între noi', a scris, duminică, Sebastian Burduja.

El a menţionat că, în timpul dezbaterii, un activist Greenpeace a venit pe scenă cu un banner, acuzându-l că nu respect societatea civilă.

'Asta pentru că mi-am permis să spun că 2-3 ONG-uri, care blochează sistematic prin procese în serie dezvoltarea infrastructurii energetice a ţării noastre, pot fi sancţionate conform prevederilor legale. Art. 15 din Codul Civil: 'Abuzul de drept. Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.' Abuzul de drept presupune exercitarea drepturilor civile (inclusiv dreptul de a ne adresa instanţei de judecată) cu rea credinţă. Cine se teme de adevăr şi de judecata instanţei? Sau 'corectitudinea' pentru unii e ca doar ei sa aibă dreptul să dea în judecată, fără să răspundă cu nimic dacă se dovedeşte că au încălcat legea? Am spus-o clar: tranziţia energetică trebuie făcută. Nu e vorba dacă o facem sau nu, ci cum o facem şi în ce ritm, ca să nu ne facem rău singuri. Politicile publice trebuie să fie adaptate contextului economic şi social în care trăim. Aici nu e vorba despre o ideologie oarba, ci despre viaţa oamenilor şi cum putem lăsa în urmă o ţară mai bună, într-o lume mai bună', a precizat Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a afirmat că este pentru tranziţia energetică inteligentă şi echilibrată.

'Sunt pentru tranziţia energetică inteligentă şi echilibrată, nu pentru o terapie şoc care ne subminează independenţa energetică şi ne face să subvenţionăm cu bani româneşti şi europeni echipamente de pe alte pieţe', a scris Sebastian Burduja.

Afla mai multe despreburdujatranzitie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt