VIDEO. Atacurile ruseşti au ucis 24 de persoane în Ucraina şi au lovit un spital de copii

VIDEO. Atacurile ruseşti au ucis 24 de persoane în Ucraina şi au lovit un spital de copii

Un spital pentru copii a fost grav avariat în capitala ucraineană Kiev, în timp ce 24 de persoane au fost ucise în loviturile ruseşti din întreaga ţară, potrivit BBC.

La Kiev, cel puţin 10 persoane au fost ucise într-un rar atac de zi asupra oraşului.

Imaginile de la spitalul de copii Ohmatdyt au arătat pagube majore, iar primarul oraşului a declarat că au existat victime în urma exploziei.

Şeful administraţiei militare din oraşul Kryvyi Rih din centrul Ucrainei a declarat că cel puţin 10 persoane au fost ucise acolo, iar alte trei au fost ucise în oraşul Pokrovsk din est şi una în Dnipro.

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski, care se află în vizită în Polonia, unde este aşteptat să semneze un pact de securitate, a declarat că Rusia trebuie să suporte consecinţele atacurilor sale asupra civililor.

"Oraşe diferite: Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Kramatorsk. Mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri. Au fost avariate clădiri rezidenţiale, infrastructură şi un spital de copii", a declarat Zelenski.

Coloane de fum au putut fi văzute în capitala Kiev, în timp ce înregistrările video postate pe reţelele de socializare au arătat distrugerile din interiorul şi exteriorul spitalului pentru copii Okhmadyt.

Zelenski a declarat într-o postare pe social media că oamenii au fost prinşi sub dărâmăturile spitalului.

"Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor - medici şi oameni obişnuiţi", a scris preşedintele.

Ministrul sănătăţii Viktor Lyashko a declarat că secţiile de cancer şi de terapie intensivă au fost afectate de explozie. Fotografii de la faţa locului au arătat copii mici - unii cu perfuzii - stând în faţa spitalului în timp ce acesta era evacuat.

Vitaliy Klitschko, primarul Kievului, a declarat agenţiei de ştiri Reuters de la spital că bombardamentul a fost "unul dintre cele mai grave atacuri" asupra capitalei de la începutul războiului.

El a declarat că au existat "decese" în atacul asupra spitalului şi a spus că numărul exact este în curs de clarificare.

Afla mai multe desprerazboiucrainaspitalcopii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt