VIDEO. Atac israelian asupra Beirutului după ce Hezbollah a atacat Israelul cu 150 de rachete din Liban. Cine era ţinta?

VIDEO. Atac israelian asupra Beirutului după ce Hezbollah a atacat Israelul cu 150 de rachete din Liban. Cine era ţinta?

Israel şi Hezbollah se atacă reciproc. În după amiaza zilei de astăzi, armata israeliană a lansat un atac aerian asupra Beirutului după ce Hezbollah a lansat 150 de rachete din Liban spre Israel. Din primele informaţii, ar fi fost lovit un centru religios şi social. Iar ţinta era şeful unitaţii de elită a Hezbollah, care era urmărit de SUA de 40 de ani. O recompensă de 7 milioane de dolari era pe capul lui. Joi seara liderul Hezbollah a promis răzbunare după  cele două zile de atacuri electronice, în urma cărora au murit 37 de oameni şi 3.000 au fost răniţi.

 

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 15 au fost rănite, după ce armata israeliană a lansat un atac masiv asupra Beirutului. Deşi ţinta nu este clară, din primele informaţii se pare că atacul a vizat un comandant militar al Hezbollah, căutat de 40 de ani de SUA. Imaginile care circulă pe reţelele sociale arată un fum dens, străzi şi clădiri distruse. Acest atac asupra Beirutului vine la câteva ore după ce Hezbollah a lansat 150 de rachete din Liban spre Israel

Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe zone din nordul Israelului. Autorităţile locale au anunţat că după căderea mai multor rachete, în unele zone au izbucnit incendii. Deocamdată, nu s-au dat informaţii cu privire la amploarea pagubelor.

Joi seara, Israelul cele mai intense lovituri din ultimul an asupra Libanului. Armata israeliană a precizat că a bombardat sudul ţării cu aproximativ 100 de lansatoare de rachete.

Liderul Hezbollah a dat joi primele declaraţii cu privire la cele două zile de atacuri electronice împotriva Libanului, în urma cărora au murit 37 de oameni şi 3.000 au fost răniţi. Acesta a condamnat atacurile şi a promis că Israelul va fi pedepsit.

HASSAN NASRALLAH, lider Hezbollah: „Sunt crime de război sau o declaraţie de război, o poţi numi oricum şi merită aceste cuvinte.”

Marţi şi miercuri au explodat mai multe pagere şi staţii staţii de emisie-recepţie în Beirut. Libanul şi Hezbollah au dat vina pe Israel pentru atacurile asupra acestor echipamentelor de comunicaţii.

Potrivit unui document intern al Hezbollah, 491 de libanezi au rămas orbi în urma exploziei pagerelor. Iar peste 2.000 au rămas cu degete sau mâini amputate.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt