VIDEO. Alimente care ne protejează de caniculă. Recomandările medicilor

VIDEO. Alimente care ne protejează de caniculă. Recomandările medicilor

Alimentaţia joacă un rol important pentru menţinerea stării de bine. Ceea ce mâncăm ne poate ajuta să trecem cu bine chiar şi peste temperaturile ridicate. Astfel, conform recomandărilor specialiştilor, putem face faţă caniculei cu ajutorul fructelor, legumelor şi al sucurilor naturale, preparate în casă.

„Trebuie să fim atenţi la alimentaţie, e foarte important. Mai lăsăm alimentaţia grea cu prăjeli şi fast-food, o lăsăm mai în spre iarnă sau o eliminăm de tot. Acum este sezonul salatelor. Asortate, colorate care să conţină toate vitaminele şi mineralele, este sezonul fructelor, dar să nu exagerăm cu ele. Cireşele, de exemplu, pot fi mâncate şi seara pentru că favorizează un somn mai liniştit. Pepenele care ne hidratează excelent. Strugurii care conţin resverator care ne asigură protecţie împotriva radiaţiilor UV, cătina conţine mult betacaroten. Sucul de rodie sau apa de cocos sunt la fel de bune şi ele” explică dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenţă în apifitoterapie.

De asemenea, pentru a rezita în faţa temperaturilor ridicate de afară, trebuie să ne hidratăm foarte bine. Apa sau sucurile naturale din fructe pot fi un aliat puternic împotriva caniculei.

„Hidratarea iar e foarte importantă, trebuie să bem apă constant. Sucurile naturale ne ajută mult. Dacă vrem să facem un suc de fructe îl diluăm cu apă plată sau apă minerală. Putem face limonadă din suc de lămâie cu ghimbir ras cu câteva frunze de mentă, fiecare după gust” a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Afla mai multe desprealimentecanicula
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt