VIDEO. Adrian Năstase explică la România reală de ce a pierdut alegerile din 2004. ”Blat poate că este prea mult spus”

VIDEO. Adrian Năstase explică la România reală de ce a pierdut alegerile din 2004. ”Blat poate că este prea mult spus”

Invitat în cadrul emisiunii România reală fostul premier Adrian Năstase a oferit detalii despre momentul înfrângerii în alegerile din 2004.

Năstase a dezvăluit la Prima News că nu toţi membrii de partid şi-au dorit ca el să câştige.

”Câteva dintre chestiunile care s-au întâmpat între cele două tururi au marcat rezultatul alegerilor. Nu ştiu dacă au fost diferite fraude, blat poate că este prea mult spus, dar interese diferite au existat, inclusiv în partid. Spre exemplu, în Constanţa, în turul 2 eu am obţinut mai puţine voturi decât în primul tur când erau mai mulţi candidaţi.

Şi asta pentru că în Constanţa, atunci, cei care conduceau partidul la vremea respectivă au considerat că nu este bine ca eu să ies preşedinte, mai ales că aveau anumite relaţii mai vechi cu Băsescu. Deci genul asta de înţelegi locale au dus la modificări de vot în turul 2. În primul tur, pentru că erau şi alegeri parlamentare în acelaşi timp, au tras mai tare. După aceea, avânmd sacii in caruta, unii dintre ei au spus: mergem cu Băsescu şi îl izolăm la Cotroceni”, a declarat Năstase.

Totodată, fostul premier a explicat care a fost motivul pentru care nu a vrut să facă o alianţa cu PRM înainte de turul al doilea, iar voturile electoratului lui Vadim au mers către Băsescu.

”Vadim îmi transmisese că vrea să fie preşedinte al senatului. Noi eram exact în momentul în care finalizam negocierile de aderare la UE şi urma să semnăm tratatul în primăvara următoare, iar o astfel de decizie ar fi aruncat în aer încheierea tratatului cu UE. Muncisem prea mult pentru această poveste pentru a satisface orgoliul unui tip cu care avea relaţii contondente”, a mai spus fostul premier.

Afla mai multe desprenastaseprima newsbucura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt