Vicepreşedintele PNL, Robert Sighiartău: Noi am spus foarte clar. Vrem o alianţă de dreapta

Vicepreşedintele PNL, Robert Sighiartău: Noi am spus foarte clar. Vrem o alianţă de dreapta

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, a declarat că partidul său doreşte o alianţă post electorală fără PSD şi că că finala alegerilor prezidenţiale va fi între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

“Am bătut de-a lungul timpului, din 2004 cu Băsescu, 2009, 2014, 2019, singurii care i-am bătut am fost noi, cei de la Partidul Naţional Liberal. Aşadar, finala va fi între Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu ştie asta, el de asta foloseşte retorica asta prin care spune, domnule, noi vrem cu PNL-ul.

Nu, noi am spus foarte clar şi o spun şi eu răspicat. Noi vrem o alianţă de dreapta pentru că mai ales la ce se întâmplă din punct de vedere economic, nu numai la nivelul României, ci la nivel european şi internaţional, ai nevoie de o gândire de dreapta, pentru că altfel o să ai mari probleme financiare, dacă nu vii în sprijinul acestor oameni care aduc valoare adăugată. PSD-ul, totdeauna, a luat de la cei care muncesc şi au dat la cei care nu muncesc, pentru că ăsta e electoratul lor. Ei bine, din acest punct de vedere, pot să vă asigur că Nicolae Ciucă vrea această guvernare de dreapta şi vrea să-l bată pe Marcel Ciolacu în turul 2.

„Dacă vrem să batem PSD, atunci trebuie să votăm cu Partidul Naţional Liberal. Şi noi asta facem, de fapt. Sigur că Marcel Ciolacu face un joc, inclusiv la nivelul organizaţiilor judeţene, prin care vrea să întărească falanga AUR, eu spun anexa Partidul Social Democrat, şi de asta încearcă să-l crească prin diferite metode. Sigur, nu va reuşi pentru că AUR-ul e departe, foarte departe de o gândire, inclusiv în sondaje de o intrare în turul 2. Însă asta este singura şansă prin care ei ar putea să se gândească la Preşedinţia României. Aşadar, noi suntem cei care putem bate Partidul Social Democrat şi da, ne dorim o guvernare de dreapta.

Când vorbesc de dreapta, vorbesc de măsuri de dreapta economice, care să susţină economia, întreprinderile private, oamenii care muncesc, oamenii cu profesii liberale şi mai ales să înceapă reforma statului român. Restructurarea numărului de bugetari, pentru că sunt prea mulţi, în primul rând, eliminarea agenţiilor care pur şi simplu nu fac nimic, taie frunze la câini şi asigură nişte locuri de muncă pentru apropiaţii unor politruci”, a spus Sighiartău într-o intervenţie la B1.

Afla mai multe desprerobert sighiartăupnl
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt