Viaţă schimbată după un an de aşteptare

Viaţă schimbată după un an de aşteptare

Un an şi patru luni a aşteptat o fată de numai 13 ani pentru un transplant de os. Tumora pe care a avut-o la piciorul stâng i-a pus viaţa în pauză. După un an în care secţia de ortopedie de la Spitalul Colentina a fost închisă, medicii au făcut maraton de operaţii. Iar primul pacient a fost tocmai fata a căreia unică speranţă era redeschiderea spitalului. Acum, copila învaţă din nou să meargă şi poate să se bucure de copilărie

După mai bine de un an, în sfârşit, este agitaţie în sala de operaţie de la blocul de ortopedie din Spitalul Colentina. Cu pasiune au operat şi au reuşit să le schimbe viaţa primilor doi pacienţi. 10 oameni au muncit cot la cot, aşa cum o făceau şi înainte ca pandemia să le schimbe viaţa şi să le răpească medicilor acest dar-darul de a salva vieţi.

Zeci de pacienţi s-au înscris pe lista de aşteptare în ultmul an de pandemie, toţi pentru operaţie de trasnpalent osteotendios. Banca de ţesuturi a funcţionat, dar nimic din ce a fost depozitat acolo nu a putut fi folosit de cadre medicale de la Spitalul Colentina.

Primul pacient care a intrat în operaţie a fost o fată de 13 ani. A aşteptat un an şi patru luni acest moment. Are o tumoră la piciorul stâng şi viaţa i s-a schimbat din momentul în care a primit diagnosticul.

În sfârşit, aşteptare s-a terminat, iar viaţa fetei va reveni acum la normal .

Acum, doar la Spitalul Colentina, pe lista de aşteptare se află 22 de pacienţi care au nevoie de transplant osteotendinos.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt