Veste neaşteptată în handbal. Cristina Neagu se retrage

Veste neaşteptată în handbal. Cristina Neagu se retrage

Cristina Neagu a anunţat, joi seara, că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal. În decembrie 2023, sportiva s-a retras şi din echipa naţională

Cristina Neagu, în vârstă de 36 de ani, semnase contractul cu CSM Bucureşti pentru acest ultim sezon în noiembrie 2023.

Căpitanul nostru a anunţat în această seară (12 septembrie n. red.) că sezonul 2024-2025 va fi ultimul pe terenul de handbal. Ne bucurăm că suntem parte din această călătorie fantastică a singurei handbaliste desemnată de 4 ori cea mai bună din lume şi care în următoarele meciuri are şanse să devină golgheterul all-time al competiţiei! Hai să trăieşti istoria! Hai să o vezi jucând şi să o aplauzi pe Cristina Neagu în ultimele sale bătălii din EHF Champions League!”, a transmis CSM Bucureşti, pe pagina de Facebook a clubului.

Este singura din istorie care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din lume

Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitatea de handbalistă, am decis asta de ceva timp, nu a fost peste noapte, m-am tot gândit la momentul potrivit, dar acesta nu e niciodată. Am hotărât că acesta va fi ultimul meu sezon pe terenul de handbal. Nu ştiu dacă e un singur motiv, cred că momentul acesta vine în cariera oricărui sportiv, dar nu vreau să fie o veste tristă, ci să ne bucurăm cu toţii”, a declarat Cristina Neagu.

Sunt 25 de ani de carieră şi 20 la cel mai înalt nivel, am trăit multe momente frumoase. Sigur că oamenii ţin minte trofeele, m-am bucurat de trofeul Ligii Campionilor şi de cele 2 medalii obţinute cu naţionala. E un sentiment unic. Am stat şi patru ani în afara terenului, cred că atunci am învăţat cele mai importante lecţii", a mai spus handbalista.

Cristina Neagu a început handbalul la vârsta de 12 ani, la Clubul Sportiv Şcolar Nr. 5 din Bucureşti. De-a lungul carierei, a evoluat pentru cluburi de top precum Oltchim Râmnicu Vâlcea, ŽRK Budućnost şi CSM Bucureşti. Este singura din istorie care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din lume. 

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprehandbalcristina neagucarieră
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt