Vatmani copţi în tramvaie fără prize

Vatmani copţi în tramvaie fără prize
foto: ziarulevenimentul.ro

La Iaşi, vatmanii au ajuns să lucreze în condiţii inumane. Din cele 40 de tramvaie vechi din oraş, 28 funcţionează pe timp de vară, iar în vreme de caniculă ei sunt cei care suferă enorm. De aer condiţionat în cabine sau vagoane nici nu poate fi vorba, iar acum,  reprezentanţii Companiei de transport public au decis să scoată toate prizele din tramvaie. Deci nici ventilatoare nu se mai pot monta. Şefii de la regia de transport spun că prizele au fost montate fără autorizaţie.

Decizia scoaterii prizelor din tramvaie este, de fapt, un act de  răzbunare a unuia dintre directori, spune Emilian Râpan, vatmam la Iaşi. Folosea o cameră de bord pentru a filma neregulile din trafic. Iar directorul cu pricina nu ar fi fost de acord cu folosirea camerei video. Conducerea societăţii de transport îi contrazice pe varmani şi spune că a decis demontarea prizelor în urma unor controale.

Acum, nu mai sunt prize în niciunul dintre cele 40 de tramvaie vechi care circulă prin Iaşi. Vatmanii se coc acum, la propriu, în tramvaiele pe care le conduc. Aproape jumătate din cele 60 de tramvaie care circula la Iaşi în perioada verii, pe cei 140 de kilometri de reţea, sunt vechi. 

 

Afla mai multe desprecaniculavatmanitramvaieprize
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt