Valeriu Stoica, la lansarea programului prezidenţial al lui Ciucă: În perioada post-decembristă, tentaţia concentrării puterii a fost mereu prezentă la PSD. Nicolae Ciucă este imun la această tentaţie

Valeriu Stoica, la lansarea programului prezidenţial al lui Ciucă: În perioada post-decembristă, tentaţia concentrării puterii a fost mereu prezentă la PSD. Nicolae Ciucă este imun la această tentaţie

Fostul lider al PNL Valeriu Stoica a declarat, miercuri, că în perioada post-decembristă, tentaţia concentrării puterii a fost mereu prezentă la PSD, dar Nicolae Ciucă este imun la această tentaţie. El a mai spus că există în programul lui Nicolae Ciucă o viziune coerentă despre pericolele interne şi externe care ameninţă drepturile şi libertăţile, iar cariera sa profesională şi întreaga sa viaţă sunt garanţia puternică a apărării acestor drepturi şi libertăţi constituţionale.

”În jocul politic democratic, cei mai importanţi actori sunt cetăţenii, adică alegătorii. Pentru a performa în acest rol însă este nevoie de luciditate. Cine citeşte programul candidatului PNL Nicolae Ciucă va găsi între altele patru motive foarte serioase pentru a-i da votul. Aceste motive fac diferenţa dintre candidatul loberal şi ceilalţi candidaţi”, a spus Stoica în discurs, potrivit news.ro.

El a precizat că ”în primul rând, programul lui Nicolae Ciucă este un program al libertăţii”.

”Există în programul lui Nicolae Ciucă o viziune coerentă despre pericolele interne şi externe care ameninţă aceste drepturi şi libertăţi, dar cariera sa profesională şi întreaga sa viaţă sunt garanţia puternică a apărării acestor drepturi şi libertăţi constituţionale, împotriva tuturor pericolelor interne şi externe”, a arătat Valeriu Stoica.

Fostul lider PNL a mai spus că programul lui Ciucă etse unul al limitării şi controlului puterii politice.

”Tendinţa de concentrare a puterii este mereu prezentă în jocul politic şi constituie o ameninţare gravă pentru democraţie şi pentru libertate” a mai spus Stroe, arătând că ”în perioada post-decembristă, această tentaţie a concentrării puterii a fost mereu prezentă la PSD” iar rolul PNL a fost este şi va fi să limiteze şi să cenzureze tentaţia de concentrare a puterii unui partid politic.

”Nicolae Ciucă este imun la această tentaţie. Cunoscându-l, mi-am dat seama că în structura sa umană nu există această tentaţie de a-i domina pe alţii, ci de a coopera cu ei şi a-i sluji”, a mai spus Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica a mai declarat că în programul preşedintelui PNL este încurajată şi susţinută lupta împotriva corupţiei. În plus, a spus el, programul are un capitol dedicat justiţiei. ”Domnia legii rămâne o vorbă goală fără o justiţie puternică”, a subliniat Stoica.

Valeriu Stoica a mai spus despre Nicolae Ciucă că îşi asumă direcţii de acţiune clare, necesare pentru refacerea încrederii societăţii în justiţie.


”Discursul lui Ciucă are legitimitatea politică şi istorică a Partidului Naţional Liberal”, a completat acesta.  

Afla mai multe desprestoicaciucalansare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt