Vacanţă de coşmar

Vacanţă de coşmar

Vacanţă de coşmar, la Costineşti. 21 de turişti cazaţi într-o pensiune au fost transportaţi de urgenţă la spital cu toxiinfecţie alimentară. Autorităţile sanitare dar si Protecţia Consumatorului au controlat întreaga pensiune şi au închis  bucătăriile. 38 de kilograme de mâncare au fost aruncate iar pensiunea a fost amendata cu 27.ooo de lei.

Ambulanţele cu turişti bolnavi au ajuns la Urgenţe, în Constanţa. Au fost redirectionate apoi către Spitalul de Boli Infecţioase, pentru că toţi pacienţii aveau simptome de toxiinfecţie alimentară. Alerta s-a dat la vila  din Costineşti, când turiştii au început să se simtă rău unul după altul. În vila din Costineşti erau cazaţi 51 de adulţi şi 56 de copii.
Reprezentanţii unităţii de cazare se apără şi spun că nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum au ajuns turiştii să aibă probleme digestive.Direcţia de Sănătate Publică a trimis la Costineşti o echipă care să facă ancheta epidemiologică. La scurt timp au ajuns şi comisarii de la Protecţia Consumatorului şi medicii Sanitar-Veterinari.
Printre altele, inspectorii au gasit untul şi branza ţinute la temperatura camerei desi ar fi trebuit să stea numai în frigider. 11 kg de alimente au fost scoase din circuit de către OPC care a şi închis bucătăria penisunii, iar DSV  a amendat pensiunea cu 27.ooo de lei. 
Astfel de probleme au fost şi la Bistriţa Năsăud.  7 adulţi şi 10 copii au ajuns de la botez la spital după ce au făcut toxiinfecţie alimentară. Petrecerea a avut loc în căminul cultural.
În funcţie de rezultatele anchetei se vor stabili sancţiunile, dar şi persoanele care vor fi trase la răspundere.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt