USR: Proiectul depus de PSD la Senat nu conţine nicio propunere de reformă a Curţii. Este doar o nouă dovadă de ticăloşie politică marca PSD

USR: Proiectul depus de PSD la Senat nu conţine nicio propunere de reformă a Curţii. Este doar o nouă dovadă de ticăloşie politică marca PSD

USR arată, joi, că proiectul de lege depus de PSD la Senat, în contextul deciziei abuzive prin care Curtea Constituţională cenzurează dreptul de a candida, nu conţine nicio propunere de reformă a CCR, aşa cum anunţase premierul. Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion precizează că este doar o nouă dovadă de ticăloşie politică marca PSD, prin care partidul se face că lucrează.

”Proiectul depus de PSD la Senat, în contextul deciziei abuzive prin care Curtea Constituţională cenzurează dreptul de a candida, nu conţine nicio propunere de reformă a CCR, aşa cum a susţinut premierul Ciolacu. Este doar o nouă dovadă de ticăloşie politică marca PSD, care una spune şi alta face, în timp ce ţine blocat în continuare proiectul USR care ar schimba modul în care funcţionează această instituţie esenţială, transformată, în ultimii ani, într-un instrument politic, spre beneficiul specialilor cu numeroase privilegii şi al infractorilor”, arată USR într-un comunicat.

Potrivit USR, proiectul depus de PSD modifică doar Legea pentru alegerea preşedintelui (nr. 370/2004) pentru a muta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal toată procedura de soluţionare a contestaţiilor privind candidaturile.

Afla mai multe despreusrproiectpsdccr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt