USR insistă ca Simona Bucura-Oprescu să explice la Ora Guvernului de ce ministerul pe care-l conduce se opune corectării nedreptăţilor din legea pensiilor

USR insistă ca Simona Bucura-Oprescu să explice la Ora Guvernului de ce ministerul pe care-l conduce se opune corectării nedreptăţilor din legea pensiilor

Senatorii USR au chemat-o încă o dată pe Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, la Ora Guvernului pentru a explica haosul creat de aplicarea noii legi a pensiilor.

USR a solicitat şi clarificări pentru a înţelege de ce Ministerul se opune corectării nedreptăţilor create de noua lege a pensiilor, mai ales în cazul persoanelor care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite de muncă, precum şi persoanelor cu dizabilităţi. 

Doamna Bucura-Oprescu este invitată să vină la Ora Guvernului în data de 22 octombrie 2024 după ce nu a onorat invitaţia anterioară adresată de grupul USR pentru data de 9 septembrie.

Senatorul USR Irineu Darău, membru al Comisiei pentru Muncă din Senat, spune că prezenţa doamnei Simona Bucura-Oprescu este obligatorie, în condiţiile în care inclusiv senatorii PSD şi PNL au votat în favoarea iniţiativei legislative USR prin care sunt corectate inechităţile cuprinse în Legea Pensiilor care afectează persoanele care au muncit în condiţii grele de muncă.

”Încă de la finalul lui 2023, USR a atras atenţia că proiectul de lege pregătit de doamna Bucura-Oprescu conţine nişte greşeli fundamentale. Nu am fost ascultaţi şi am văzut unde am ajuns: zeci şi sute de mii de români care au lucrat, cu adevărat, în condiţii grele şi-au văzut pensiile diminuate, alte zeci de mii de persoane cu dizabilităţi şi-au văzut schimbate condiţiile de pensionare şi nu într-un mod favorabil lor, fiind pedepsiţi practic pentru faptul că încearcă să-şi depăşească dizabilitatea şi să muncească. Între timp, Guvernul întârzie să găsească soluţii, iar soluţiile corecte ale USR sunt frânate în Parlament. Doamna Bucura-Oprescu trebuie să vină să explice cum are de gând să corecteze toate aceste inechităţi, care afectează oameni reali, care au muncit cinstit şi au contribuit!”, a declarat Darău.

La rândul său, Narcis Mircescu, senator USR, afirmă că miniştrii PSD trebuie să renunţe la aroganţă şi si vină în Parlament, pentru a le explica pensionarilor români ce se întâmplă cu pensiile lor.

”Am votat aproape în unanimitate, la Senat, iniţiativa USR de modificare a Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii şi recunoaşterea condiţiilor deosebite şi speciale de muncă. Iniţiativa este acum la Camera Deputaţilor, blocată la sertar. Doamna Bucura-Oprescu are acum şansa să vină în faţa românilor care au muncit o viaţă întreagă în condiţii grele şi să pună că susţine iniţiativa USR. La fel, poate ar fi bine să vină şi cineva de Ministerul de Finanţe să ne explice de ce nu a susţinut iniţiativa USR. Nu avem nevoie de încă o dovadă de ipocrizie politică, de oameni ce poartă pantofi în picioare pantofi italieni de 1000 de euro şi-i dispreţuiesc profund pe cei care nu şi-au scos cizmele de cauciuc o viată întreagă, la muncă”, a spus Narcis Mircescu.

Afla mai multe despreusrbucura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt