UPDATE - Numărul persoanelor decedate în inundaţiile puternice din Galaţi a ajuns la şase

UPDATE - Numărul persoanelor decedate în inundaţiile puternice din Galaţi a ajuns la şase

Numărul victimelor provocate de inundaţiile devastatoare care au lovit în ultimele zile judeţul Galaţi a ajuns la şase. Autorităţile au anunţat că o persoană decedată a fost găsită duminică seară, în localitatea Suhurlui. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani.
UPDATE - „Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza localităţii Suhurlui din judeţul Galaţi, a fost identificată o victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 6”, anunţă, duminică seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Oficialii ISU Galaţi ai declarat pentru News.ro că este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani. Anterior, autorităţile anunţaseră că la Suhurlui o persoană e dată dispărută.

UPDATE: IGSU - Galaţi - Peste 5000 de gospodării din 12 localităţi, afectate de inundaţii. 252 de persoane evacuate / Vaslui - Mai multe gospodării din 5 localităţi, inundate. 40 de persoane evacuate

UPDATE: Un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, pentru survol şi pentru misiuni de căutare-salvare. Premierul Marcel Ciolacu şi şeful DSU Raed Arafat, aşteptaţi în judeţul Galaţi.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu merge sâmbătă în judeţul Galaţi, unde mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Premierul va discuta cu autorităţile locale despre măsurile urgente de intervenţie şi de sprijin pentru populaţia şi comunităţile grav afectate de inundaţii.

UPDATE: Numărul victimelor produse de inundaţiile înregistrate în judeţul Galaţi este de 4, conform raportărilor autorităţilor, IGSU precizând că cea de a cincea persoană anunţată ca decedată nu a fost victima fenomenelor meteorologice.

UPDATE: În judeţul Galaţi, în urma cantităţilor mari de precipitaţii căzute, în localităţile Pechea şi Griviţa s-a produs o viitură şi pompierii au intervenit pentru salvarea şi evacuarea a peste 40 persoane din locuinţe, surprinse de volumul mare de apă. Două persoane au fost găsite decedate, în localităţile Pechea şi DrăguşenI.

Nouăsprezece localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de ploile abundente. Judeţul Galaţi este cel mai afectat, patru persoane decedând. 

”Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 8 judeţe (AG, BC, BZ, GL, HD, NT, VL şi VN), unde s-a intervenit pentru salvarea a peste 40 persoane (judeţul Galaţi), pentru evacuarea apei din 14 case, 25 curţi, 5 beciuri, 11 subsoluri de bloc, 5 străzi, 2 instituţii publice, 2 operatori economici. Totodată, echipajele au acţionat şi pentru degajarea a 29 de copaci doborâţi de vânt şi 1 stâlp căzut pe carosabil. În urma acestor evenimente, 8 autoturisme au fost avariate”, transmite IGSU, potrivit news.ro.

Afla mai multe despreinundatiigalati
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt