Un tânăr de la Centrul de Detenţie Brăila a luat nota 10 la Matematică la Bac. Cu ce medie a promovat examenul

Un tânăr de la Centrul de Detenţie Brăila a luat nota 10 la Matematică la Bac. Cu ce medie a promovat examenul

Un tânăr dintr-un centru de detenţie Brăila a promovat examenul de bacalaureat cu media 9.38. A luat nota 10.00 la matematică şi 9.40 la Limba română.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Centrului de Detenţie Brăila Tichileşti, tânărul aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, a obţinut rezultate foarte bune: nota 10 la Matematică, nota 9.40 la Limba şi literatura română şi 8.75 la Fizică. A obţinut astfel media 9.38.

"În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei insp.şcolar pentru învăţământ special Vasilica Vargă şi Grupul Şcolar " C.D.Neniţescu" Brăila. Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil " ştiinţele naturii" a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unităţi de învăţământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăţi, convingeri eronate în defavoarea obiectivităţii, a oferirii de şanse, a acceptării, a umanismului", se arată în postarea centrului de la Tichileşti.

Reprezentanţii Centrului susţin că au avut de înfruntat mai multe piedici pentru a-l înscrie pe tânăr, însă în final, au reuşit să-l ajute. 

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprebaccentru detenţie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt