Un oraş din România a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai recomandate destinaţii de călătorie în 2025

Un oraş din România a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai recomandate destinaţii de călătorie în 2025
foto: Unsplash

Braşovul este unul dintre puţinele locuri din Europa pe care National Geographic le recomandă ca destinaţii de călătorie în 2025.

Şi nu doar datorită vechiului oraş medieval, ci şi pentru că este poarta de intrare în Transilvania, atragătoare pentru pădurile, satele şi munţii săi. Prestigioasa publicaţie îşi sfătuieşte publicul să parcurgă şi Via Transilvanica, un traseu de drumeţie care oferă o perspectivă asupra întregii ţări.

În fiecare sfârşit de an, National Geographic alege cele mai indicate destinaţii turistice pentru anul următor. Astfel, Braşovul a fost inclus pe lista celor mai atractive oraşe din lume, arată Ştirile Pro TV.

În pledoaria celor de la prestigioasa revistă de ştiinţă şi călătorii, Braşovul este prezentat ca poarta către fermecătoarea Transilvanie, cu păduri vechi şi sate fascinante. Dar şi cu poveşti intrate de mult în subconştientul colectiv.

Apoi turiştii sunt invitaţi să exploreze mai mult, de-a lungul traseului de drumeţie Via Transilvanica. În secţiunea Terra Saxonum vor trece prin satele săseşti şi prin cetatea Sighişoara, inclusă în Patrimoniul UNESCO, iar în zona Terra Dacica vor străbate podgorii şi vor putea vedea cetăţile dacice.

Editorii, exploratorii şi fotografii Naţional Geographic au inclus pe lista recomandărilor doar şase destinaţii din Europa. Pe lângă Braşov, topul mai prezintă zone din Italia, Suedia, Irlanda, Scoţia şi Bosnia Herţegovina.

Braşovul şi Transilvania intră în concurenţă cu cele mai interesante locuri de pe planetă. Topul National Geographic îi poartă pe cei pasionaţi de călătorii prin toate colţurile lumii, de pildă în Guatemala, Groenlanda, Noua Zeelandă şi Senegal.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt