Un bărbat dintr-o comună băcăuană, dat în urmărire internaţională pentru lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, prins de poliţiştii din Oneşti

Un bărbat dintr-o comună băcăuană, dat în urmărire internaţională pentru lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, prins de poliţiştii din Oneşti

Un bărbat dintr-o comună băcăuană, urmărit penal de către autorităţile judiciare franceze pentru fapte de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, a fost prins de către poliţiştii din Oneşti. Bărbatul fusese dat în urmărire naţională şi internaţională.

Bărbatul pe numele căruia autorităţile franceze au deschis o anchetă penală are 30 de ani şi este din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Bacău. El a fost prins de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

El se ascundea într-o locuinţă din Oneşti.

”Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, fapte prevăzute de Codul penal francez”, informează Poliţia judeţeană Bacău.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că victima infracţiunilor de care este acuzat românul este o tânără în vârstă de 29 de ani, care fusese concubina lui. Femeia este româncă, iar faptele au fost comise în luna iunie a acestui an pe teritoriul Franţei. Suspectul a fost escortat cu sprijinul luptătorilor pentru acţiuni speciale Bacău şi prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Arestul I.P.J Bacău.

 

Autorităţile române au demarat demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

 

Afla mai multe despreurmarit internationalomorviol
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt