Ultimul raport al armatei Ucrainei: Kievul, atacat din toate direcţiile, Mariupol nu a fost cucerit

Ultimul raport al armatei Ucrainei: Kievul, atacat din toate direcţiile, Mariupol nu a fost cucerit

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei ruseşti continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev şi în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte oraşe. Autorităţile ucrainene au confirmat că Herson şi zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Şeful administraţiei regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că ruşii sunt peste tot în oraş şi sunt periculoşi. Iar primarul spune că întâmpină dificultăţi uriaşe în a aduna morţii şi a-i înmormânta, precum şi cu livrarea alimentelor şi a medicamentelor. Oraşul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe ruseşti.  

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că ofensiva forţelor ruse rămâne „fără succes” în toate direcţiile şi că oraşul Mariupol este în continuare sub controlul ucrainenilor, scrie BBC.

Potrivit ministerului ucrainean, forţele ruse au continuat atacurile în zone apropiate de capitala Kiev - Vişgorod, Fastiv şi Obukhiv -, unde au fost observate tabere ruseşti instalate.

Mai mult, au fost observate mişcări de paraşutişti şi ambarcaţiuni cu rachete în Marea Neagră, îndreptându-se în direcţia oraşului Odesa. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt