Ultimele repetiţii înainte de parada de 1 Decembrie

Ultimele repetiţii înainte de parada de 1 Decembrie
foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene

Au fost ultimele repetiţii pentru parada de Ziua Naţională. 2.400 militari, jandarmi, poliţişti, pompieri şi din alte structuri ale Ministerului de Interne au defilat pe sub Arcul de Triumf. Promit, de 1 Decembrie, o paradă spectaculoasă.  Şoferii care au avut drum prin zona de nord a Capitalei nu au fost prea încântaţi. Au stat cu orele blocaţi în trafic şi au fost nevoiţi să înfrunte o aglomeraţie infernală. 

Nouă dimineaţa şi doar câteva grade în termometre, dar frigul nu i-a oprit pe  bucureşteni să vină la repetiţiile. Unii, veniţi din alte oraşe, cu treabă în Capitală, au oprit special pentru paradă. Au fost şi oameni care au plecat de la serviciu mai devreme, ca să-i vadă pe militari defilând. 

Sunt şi bucureşteni care nu vor putea ajunge pe 1 Decembrie, aşa că au profitat acum de spectacol. Pentru cei de la volan, însă, repetiţiile au fost motiv de nervi şi întârzieri la serviciu. Traficul a fost restricţionat pe  şoseaua Kiseslef şi pe aproape  toate strazile din zona Arcul de Triumf- Piaţa Victoriei, astfel că s-au format cozi infernale. Oamenii au stat în trafic zeci de minute.

Anul acesta vor trece pe sub Arcul de Triumf peste 2.400 de militari şi de specialişti din Ministerul de Interne, SRI, STS şi Administraţia Naţională/  De asemenea, vor defila peste 150 de mijloace tehnice, iar, dacă vremea este bună, 40 de aeronave vor survola cerul Capitalei. Inclusiv elicopterele Black Hawk, achiziţionate de Ministerul de Interne, dar şi un avion destinat evacuării medicale.
Copiii care vor ajunge la paradă vor putea vizita şi standurile organizate de Poliţia Română. Acolo vor vedea cum se iau amprentele, cum se foloseşte o armă, dar  şi dresajul câinilor folosiţi în prinderea infractorilor.
Anul acesta, militarilor români li se alătură peste 250 de militari străini. Pentru prima oară vor fi prezenţi şi cei spanioli.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt