UEFA Euro 2024 începe astăzi. Când joacă România şi care este mesajul lui Edi Iordănescu înainte de startul competiţiei

UEFA Euro 2024 începe astăzi. Când joacă România şi care este mesajul lui Edi Iordănescu înainte de startul competiţiei

Euro 2024 începe astăzi, 14 iunie. Campionatul European de fotbal de anul acesta, din Germania, o aduce pe România după 8 ani de absenţă la un turneu final. Tricolorii vor juca primul meci luni, 17 iunie, împotriva Ucrainei.

Echipa naţională a României a fost repartizată în grupa E, după ce aceştia au terminat pe locul 1 într-o grupă de calificări ce o avea ca favorită pe Elveţia. Astfel, jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu vor avea de jucat 3 meciuri în grupa E împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei.

România joacă prima partidă la Euro împotriva Ucrainei pe 17 iunie, meci ce va avea loc pe Allianz Arena din Munich. La 5 zile diferenţă, tricolorii o vor înfrunta pe Belgia într-un meci care se va disputa în Koln, pe Rhein Energie Stadion. Ultimul meci din faza grupelor pentru România este împotriva Slovaciei pe 26 iunie, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt.

Mesajul antrenorului Iordănescu cu o zi înainte de start

"Avem în faţă o sărbătoare a fotbalului pentru care suntem pregătiţi să dăm totul şi să luăm înapoi cât mai mult!! Pentru noi şi pentru voi!! Dar vă şi rog ceva! Să nu uităm că echipa are nevoie de voi mai mult ca oricând tocmai atunci când lucrurile nu merg. Când pare că suntem la capătul puterilor, avem nevoie de voi să interveniţi ştiind că un simplu strigăt pentru România ne dă o putere imensă. Ca să continuăm lupta şi să o întoarcem în favoarea noastră. Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând. Naţională + Suporterii Români = inimă", a scris Edi Iordănescu pe pagina sa de Facebook, cu o zi înainte de startul competiţiei.

Campionatul European de fotbal începe, vineri, la Munchen, cu meciul Germania - Scoţia, din grupa A, de la ora 22.00.

Afla mai multe despreuefaeuro 2024fotbal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt