Ucraina atacă în Belgorod, în timp ce Putin face mutări supriză la şefia Apărării

Ucraina atacă în Belgorod, în timp ce Putin face mutări supriză la şefia Apărării

Ruşii au avansat în Harkov în timp ce Putin face schimbări surpriză la şefia Apărării. Liderul de la Kremlin renunţă la Şoigu şi îl propune ca ministru al Apărării pe Andrei Belousov, un economist la bază. În acelaşi timp, zeci de drone au fost doborâte deasupra Rusiei. Atacurile ucrainene ar fi vizat Crimeea, Kursk şi Belgordod. 

Cel puţin 13 persoane au fost ucise în oraşul rus Belgorod în urma unui atac cu rachetă al armatei ucrainene asupra unui bloc de 10 etaje, acuză autorităţile de la Kremlin. Ucraina, însă, neagă acuzaţiile ruşilor. Pe de altă parte, armata ucraineană recunoaşte că soldaţii lui Putin avansează în regiunea Harkov. 
 
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Se acordă o atenţie deosebită regiunii Harkov. Bătăliile defensive, luptele acerbe continuă pe o mare parte a fâşiei noastre de graniţă. Există sate care de fapt s-au transformat dintr-o "zonă gri" într-o zonă de ostilităţi. Iar ocupantul încearcă să obţină un punct de sprijin în unele dintre ele, în timp ce altele sunt folosite pentru a avansa mai departe. 
 
În acelaşi timp, Putin face mutări, cel puţin interesante, la conducerea Ministerului rus al Apărării. Liderul de la Kremlin îl dă uitării pe Şoigu şi îl propune şef la Apărare pe Andrei Belousov, un fost viceprim-ministru specializat în economie. Asta se întâmplă după mai bine doi ani de război în Ucraina şi în plină ofensivă rusă în Harkov. Iată cum a motivat decizia lui Putin, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 
 
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Vladimir Putin: Important este că astăzi pe câmpul de luptă câştigă cei care sunt mai deschişi către inovaţii, mai deschişi către implementarea rapidă a inovaţiilor. De aceea e firesc ca în stadiul actual, preşedintele să ia decizia ca la conducerea Ministerului rus al Apărării să fie un civil. 
 
Andrei Belousov nu are nici un fel de formare militară, dar este considerat un apropiat al lui Putin. El a deţinut diverse funcţii timp de 20 de ani, dar în mare parte pe domeniul economic. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt