Ucişi de dioxidul de carbon provenit din fermentare

Ucişi de dioxidul de carbon provenit din fermentare

O femeie din Valea Călugărească a murit iar soţul său a ajuns la spital, în stop cardio-respirator, după ce s-au asfixiat cu dioxidul de carbon provenit din fermentarea strugurilor pe care îi aveau în beci. Cei doi au vrut să urmărească procesul de vinificare şi asta le-a fost fatal. Dacă pentru femeie medicii nu au mai putut face nimic, bărbatul a fost dus la spitalul judeţean din Ploieşti, dar starea sa este critică.

Prima care a intrat in beci a fost femeia de 75 de ani, iar dioxidul de carbon, eliberat in incaperea inchisa, a ucis-o.

Sotul femeii, în vârstă de 81 de ani a intrat apoi in incapere, cel mai probabil cu gandul sa o salveze. Doar ca a fost si el cuprins de puterea vaporilor si a fost secerat la pamant. Vecinii plâng dispariţia femeii şi speră ca soţul ei să supravieţuiască.

Parerile oamenilor din sat despre modul in care au ales sa coboare teascul de vin in beci sunt vehemente. A fost, spun ei, o operatiune care cel putin pe femeie a costat-o viata.

Medicii care au insotit salvarea la fata locului au pornit imediat manevrele de resuscitare pentru femeie, insa, din
nefericire, fara succes. Pe barbat l-au transportat de urgenta la spital.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt