Turneul lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul Eras al lui Taylor Swift, care a doborât recorduri, continuă să supraalimenteze cheltuielile consumatorilor, în etapa sa din Marea Britanie, sugerând că Banca Angliei ar putea să nu fi încheiat lupta sa împotriva inflaţiei.

Pe măsură ce sute de mii de Swifties dedicaţi se îngrămădesc la Londra în august pentru a beneficia de ultimele ei concerte în Marea Britanie, impulsul economic ar putea fi suficient pentru a amâna o posibilă reducere a ratei dobânzii în septembrie, potrivit băncii de investiţii TD Securities.

”Anticipăm încă o reducere a dobânzii de către Banca Angliei în august, dar datele privind inflaţia pentru luna respectivă ar putea menţine determina MPC (Comitetul de politică monetară) să menţină dobânda în septembrie”, au declarat Lucas Krishnan, strategul macro al băncii, şi şeful de strategie macro globală, James Rossiter, scrie News.ro

Majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters anticipează că Banca Angliei va înceape în curând să-şi reducă dobânda de referinţă de la un maxim din ultimii 16 ani de 5,25%. Toţi, cu excepţia a doi, din cei 65 de economişti chestionaţi de Reuters au anticipat o reducere în august, în timp ce pieţele financiare se aşteaptă la o reducere în septembrie.

Cu toate acestea, o posibilă coincidenţă între una dintre datele turneului lui Swift din august şi o zi cheie privind publicarea indicelui inflaţiei ar putea denatura datele suficient pentru a face banca să-şi regândească calea, au spus analiştii.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despretaylor swiftbanca angliei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt