Turişti maghiari salvaţi din Munţii Făgăraş

Turişti maghiari salvaţi din Munţii Făgăraş

Zece turişti maghiari veniţi să admire frumuseţile munţilor Făgăraş au avut parte de o aventură de coşmar. Echipaţi necorespunzător, oamenii s-au rătăcit. Speriaţi, au vrut să taie muntele de-a dreptul pentru a ajunge din nou la poale. Când i-au găsit salvamontiştii, doi dintre ei aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Îmbrăcaţi cu haine subţiri şi cu încălţăminte neadecvată pentru urcarea pe munte, grupul de turişti maghiari s-a aventurat pe un traseu periculos. Când au realizat că nu pot face faţă provocării, oamenii au căutat cea mai rapidă cale de a coborî. Două femei din grup au alunecat şi s-au rănit. Una dintre ele s-a ales chiar cu mai multe fracturi. Aşa că a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor care au pornit în căutarea lor imediat ce au fost apelaţi.

Femeia rănită a fost coborâtă de pe munte pe targă. Intervenţia, extrem de dificilă, a durat câteva ore. În cele din urmă, toţi cei 10 turişti au ajuns la poalele muntelui în siguranţă. De aici, tânăra rănită a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la spital.

În urmă cu nici trei săptămâni, alte două turiste de 69 şi 70 de ani ajunse în apropierea vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş au fost salvate de salvamontişti după ce au plecat pe un traseu nemarcat, extrem de dificil şi nu s-au mai putut întoarce.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt