Trump i-a spus lui Orban că nu va mai da un ban Ucrainei dacă va câştiga alegerile

Trump i-a spus lui Orban că nu va mai da un ban Ucrainei dacă va câştiga alegerile

Donald Trump nu va mai da bani pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei dacă va câştiga din nou preşedinţia SUA, iar acest lucru va grăbi sfârşitul războiului, a declarat premierul ungar Viktor Orban după întâlnirea cu fostul lider american, scrie Reuters.
Premierul naţionalist maghiar, care susţine candidatura aliatului său de lungă durată pentru a reveni la Casa Albă, s-a întâlnit vineri cu Trump în Florida.
"El nu va da niciun ban în războiul dintre Ucraina şi Rusia şi, prin urmare, războiul se va încheia. Deoarece este evident că Ucraina de una singură nu poate sta în picioare", a declarat Orban la televiziunea de stat duminică seara târziu. 
"Dacă americanii nu vor da bani şi arme, şi nici europenii, atunci acest război se va termina. Iar dacă americanii nu dau bani, europenii nu sunt în măsură să finanţeze singuri acest război şi atunci războiul se va termina."
Orban a refuzat să trimită arme Kievului şi a menţinut legături economice strânse cu Moscova de când forţele ruseşti au invadat Ucraina în 2022. El s-a întâlnit ultima dată cu preşedintele rus Vladimir Putin în octombrie, în China, în ciuda eforturilor Uniunii Europene de a izola Moscova.
Orban a declarat că este "o altă chestiune" cum se va încheia războiul cu discuţii de pace după un armistiţiu şi cum va fi creată o Europă stabilă şi sigură, dar mai întâi trebuie obţinută pacea şi "Trump are mijloacele pentru asta".
O declaraţie făcută de biroul de presă al lui Trump publicată după întâlnirea cu Orban nu a menţionat nimic despre Ucraina, precizând doar că cei doi au discutat despre probleme care afectează ambele naţiuni, inclusiv securitatea frontierelor respective.
 

Afla mai multe despretrumporbanucrainaajutor
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt