Trump, despre ameninţările sale către unii aliaţi din NATO: ”E mai important pentru ei decât pentru noi, noi avem un ocean mare şi frumos care ne desparte de anumite probleme”

Trump, despre ameninţările sale către unii aliaţi din NATO: ”E mai important pentru ei decât pentru noi, noi avem un ocean mare şi frumos care ne desparte de anumite probleme”

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează în alegerile prezidenţiale din noiembrie, dă asigurări că recentele sale ameninţări la adresa NATO sunt ”un mod de a negocia” cu statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează News.ro.
Miliardarul republican a semănat panică în Uniunea Europeană (UE) după ce a ameninţat, în februarie, că nu mai garantează apărarea statelor membre NATO de Rusia, în cazul în care acestea nu-şi plătescă partea.
Aceste declaraţii au fost aprig criticate de către mai mulţi lideri europeni şi de către rivalul său democrat în alegerile americane Joe Biden
”Este un mod de a negocia”, a respins furtunosul septuagenar într-un tête-à-tête cu Nigel Farage, un reprezentat al extremei drepte britanice.
”Statele Unite trebuie să-şi plătească partea lor şi nu partea tuturor”, a declarat la GB News fostul om de afaceri.
Donald Trump s-a lăudat de altfel că a umplut conturile NATO prin declaraţiile sale.
”Ei au început să plătească mulţumită acestor comentarii pe care le-aţi văzut acum două-trei săptănmâni”, a declarat el, fără să dea vreun exemplu.
Republicanul, care urmează să-l înfrunte pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, le reproşează cu regularitate membrilor Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic faptul că nu-şi respectă angajamentele cu privire la cheltuielile militare.
”Nu uitaţi că toate astea sunt mai importante pentru ei decât pentru noi. Noi avem un ocean care ne desparte de anumite probleme”, a subliniat el marţi.
”Un ocean mare şi frumos”, a subliniat Donald Trump.

Afla mai multe desprenatoprocentpib
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt