Trump cere Taiwanului să plătească SUA pentru apărarea împotriva Chinei. ”Ştiţi, nu suntem diferiţi de o companie de asigurări. Taiwanul nu ne dă nimic”.

Trump cere Taiwanului să plătească SUA pentru apărarea împotriva Chinei. ”Ştiţi, nu suntem diferiţi de o companie de asigurări. Taiwanul nu ne dă nimic”.

Taiwanul ”ar trebui să plătească” Statelor Unite pentru apărarea sa împotriva Chinei, cere fostul preşedinte şi candidat în alegerile prezidenţiale din noiembrie Donald Trump, semănând îndoieli cu privire la relaţiile Washingtonului cu Taipeiul în cazul în care ar obţine o victorie.

El răspundea, într-un interviu acordat Bloomberg Businessweek, publicat marţi, întrebării dacă ar apăra Insula Taiwan, revendicată de Beijing ca făcând parte din teritoriul chinez.

”Cunosc foarte bine acest popor, îl respect mult. Ei au preluat aproximativ 100% din activitatea noastră în domeniul cipurilor. Şi cred că Taiwanul ar trebui să ne plătească pentru apărarea sa. Ştiţi, nu suntem diferiţi de o companie de asigurări. Taiwanul nu ne dă nimic”, a declarat Trump, potrivit news.ro

Premierul taiwanez Cho Jung-tai a reacţionat miercuri la declaraţiile fostului preşedinte american şi a subliniat că Taipeiul şi-a crescut în ultimii ani bugetul în domeniul apărării.

”Vrem să ne asumăm responsabilităţi suplimentare. Ne apărăm noi înşine şi ne asigurăm securitatea. Suntem de asemenea clari cu privire la faptul că relaţiile dintre Taiwan şi Statele Unite sunt foarte solide în ultimii ani. Acum pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan şi a regiunii Asia-Pacific este responsabilitatea noastră comună şi obiectivul nostru””, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despretrumptaiwanchina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt