Oamenii s-au prins în horă şi au sărbătorit Mica Unire la fel ca în vremurile bune- împreună. Dar nu oricum ci în piscină. Aşa a fost la Băile Felix. În Galaţi însă, la frontieră, sportivii au organizat un maraton iar în Focşani, oamenii s-au bucurat de o ceremonie militară. Şi capitala Moldovei a marcat cum se cuvine ziua de 24 ianuarie. La Iaşi a ajuns astăzi trenul Unirii iar în Timişoara curajoşii au sărit în apele reci ale Begăi.
La 163 de ani de la Unirea Principatelor, Iaşiul n-a mai sărbătorit ca altădată. Hora unirii care aduna sute de oameni a fost înlocuită de o… călătorie cu trenul.
La Galaţi, la graniţa cu Republica Moldova, iubitorii de mişcare au sărbătorit ziua Micii Uniri prin sport. Au alergat de la ieşirea din oraş spre punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova marcând, astfel, în mod simbolic unirea cu faţii de peste Prut.
O ceremonie a fost organizată şi în faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Destul de restrânsă, totuşi, cu
momente artistice şi depunere de coroane.
În Timişoara, temerarul inotator Avram Iancu a marcat ziua într-un mod inedit. Pe o temperatură de -4 grade celsius, s-a avântat în apele Begăi şi a înotat pe o distanţă de mai bine de 100 de metri.
Mica Unire a fost sărbătorită şi la Băile Felix. Aici n-a lipsit tradiţionala horă. S-a dansat, dar în bazinele cu apă încălzită
În Focşani ceremonia a fost mai scurtă ca oricând. Mica Unire a fost marcată de o ceremonie religioasă, discursuri şi intonarea imnului. Defilarea garzii de onoare insa, a incalzit inimile localnicilor.