Tragedie în Madagascar, 85 de morţi

Tragedie în Madagascar, 85 de morţi

Un teribil accident naval a avut loc în Madagascar. Cel puţin 85 de oameni au murit, iar alţi trei au fost daţi dispăruţi după ce o navă plină cu pasageri s-a scufundat în largul coastei din nord-estul insulei. Un elicopter trimis să caute supravieţuitori s-a prăbuşit şi el în mare. La bord se afla chiar ministrul de interne. A scăpat cu viaţă după ce a înotat spre ţărm timp de 12 ore.

Nava care a naufragiat era o ambarcaţiune de tip cargo. Nu era autorizată să transporte pasageri însă la bordul său se aflau, în afara echipajului, alţi peste 130 de oameni. Supraîncărcat, vasul a început să ia apă. În numai câteva minute s-a scufundat. Doar 50 de pasageri au scăpat cu viaţă.

Dezastrul nu s-a oprit aici. O misiune de salvare declanşată la scurt timp de la naufragiu era şi ea să se încheie tragic. Un elicopter în care se afla ministrul de interne al Madagascarului s-a prăbuşit în ocean în timp ce se îndrepta spre locul catastrofei. Oficialul, în vârstă de 57 de ani, este deocamdată singurul supravieţuitor. A înotat timp de 12 ore şi a ajuns la ţărm prin propiile puteri.

Pe patul de spital, ministrul a primit deja vizita familiei şi a colegilor de guvern. A povestit chiar cu lux de amănunte întâmplările trăite.

Astăzi, în Madagascar este zi de doliu naţional. Naufragiul soldat cu moartea a 85 de oameni este cea mai mare
tragedie navală din istoria statului african.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt